22.6.2017 10:35

Το ΠΑΜΕ διακιώνει τους συμβασιούχους στο Δήμο

Να αναγνωρίσει τα δικαιώματα των συμβασιούχων και να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους ζητά το ΠΑΜΕ από την κυβέρνηση με ανακοίνωσή του. 

Αναλυτικά αναφέρει: 

"Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός των εργαζομένων. Με την πρόσφατη απόφασή του, το Ελεγκτικό Συνέδριο οδηγεί στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους σε νευραλγικές υπηρεσίες των δήμων, ενώ μένει να αιωρείται η απειλή της μη πληρωμής ακόμη και αυτών των δεδουλευμένων τους. Η κυβέρνηση προτείνει ως μέτρο την αντικατάστασή τους από 2μηνα και η ΝΔ ανακοινώνει "πληρώστε τους και απολύστε τους". Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ, υπό την ηγεσία του κ. Πατούλη, για μια ακόμη φορά, συνεχίζει το παιχνίδι του αποπροσανατολισμού και των ψεύτικων εντυπώσεων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει την ευθύνη και τον τρόπο να λύσει το θέμα ώστε να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά όλοι οι συμβασιούχοι. Να καλυφθούν τώρα τα χιλιάδες κενά σε καθαριότητα, φύλαξη, πράσινο και αλλού με μόνιμες προσλήψεις. Η απόλυση των χιλιάδων εργαζομένων θα οδηγήσει τις υπηρεσίες της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού, του πρασίνου, των κοιμητηρίων σε πλήρη αδιέξοδο, σε αδυναμία λειτουργίας, βορά στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Καταδικάζουμε την πολιτική που μονιμοποιεί την εργασιακή ζούγκλα, την ανακύκλωση της ανεργίας, τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας. Είναι η ίδια πολιτική που κρίνει αντισυνταγματικό το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες, ιδιωτικοποιώντας την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, το πράσινο κλπ. Έχει την σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των κομμάτων –συγκατοίκων της στο 3ο μνημόνιο. Έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας των Διοικήσεων των Δήμων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

  • Καμία απόλυση συμβασιούχου.
  • Να φέρει τώρα στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
  • Να ανάψει και να φουντώσει σε όλα τα αμαξοστάσια η φωτιά του αγώνα. Καλούμε όλη την εργατική τάξη να συμπαρασταθεί στον αγώνα των συμβασιούχων για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά!

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ