6.7.2017 17:45

Το όραμα του Δημάρχου για το νησί δεν συμπίπτει με το συμφέρον της Χίου

ΑΥΣΤΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ της Παγχιακής Επιτροπής στο Μαν. Βουρνού για τις δηλώσεις του στον «π» για το Πιλοτικό Κέντρο του Αμβούργου

Επί πλέον προβληματισμούς για τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής στο μεταναστευτικό πρόβλημα δημιούργησε στην Παγχιακή Επιτροπή η συνέντευξη του Μαν. Βουρνού στον «π», η οποία τον κατηγορεί για προσωπική στρατηγική στο θέμα του πιλοτικού κέντρου του Αμβούργου.

«Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του νησιού λαμβάνονται ερήμην των Χιωτών, με κρυφές συζητήσεις, πραγματικά από ξένα κέντρα αποφάσεων και με την επίσημη πλέον παραδοχή του δημάρχου (!), πού έδειξε πεπεισμένος ότι αυτό που του έδειξαν θα σώσει την Χίο με το επιχείρημα "ότι είναι πρότυπο, λειτουργεί καλά".

Χωρίς ουδεμία διασφάλιση, χωρίς κανένα νομοθετικό πλαίσιο, χωρίς κανένα αριθμητικό πλαφόν, χωρίς κανένα έλεγχο των μεταναστευτικών ροών, χωρίς φύλαξη συνόρων, πέρα από κάθε εθνικό σχεδιασμό, μοναδικοί σε όλη την Ελλάδα και σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, οι Χιώτες θα είναι τα πειραματόζωα.

Στο πρότυπο κέντρο του Αμβούργου γίνεται οδοντιατρική, ακτινολογική και παθολογική εξέταση σε όλους, ώστε αυτοί που θα πάρουν την έγκριση ασύλου να χαίρουν άκρα υγείας και να μην επιβαρύνουν ''άδικα'' τον γερμανικό προϋπολογισμό. Στατιστικά οι μισοί περίπου δικαιούνται άσυλο και άμεσα κατανέμονται στα κρατίδια της Γερμανίας για να καλύψουν τις θέσεις εργασίας στην γραμμή παραγωγής όπου απαιτούνται και έχουν ζητηθεί.

Και αν οι Γερμανοί έχουν κίνητρο για την λειτουργία τέτοιων "πρότυπων" κέντρων, εμάς πιο ακριβώς είναι το κίνητρο μας ώστε να γίνουμε και επίσημα το φίλτρο όλων των μεταναστευτικών ροών για λογαριασμό της Ευρώπης;», διερωτάται σε ανακοίνωση της.

«Η μεγάλη ευρωπαϊκή μη κυβερνητική οργάνωση που είχε την πατρότητα της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας είναι η ίδια που προτείνει την λειτουργία του πιλοτικού κέντρου από ξένους υπαλλήλους. Αυτοί δηλαδή που προκάλεσαν την καταστροφή στα νησιά, αυτοί που επέβαλαν τα Χοτ-Σποτς, αυτοί που θέλουν να ολοκληρώσουν τον καταστροφικό τους σχεδιασμό, είναι οι ίδιοι που θα δώσουν και την λύση κατά τον Δήμαρχο Χίου .

Η λειτουργία ενός τέτοιου μεγάλου κέντρου στο νησί μας, θα έχει σαν αποτέλεσμα τον πολύχρονο εγκλωβισμό των μεταναστευτικών ροών.

Το όραμα του δημάρχου για το νησί φαίνεται να μην ταυτίζεται με το συμφέρον της Χίου», καταλήγει η Παγχιακή.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ