29.11.2021 14:00

Ολοταχώς για αδειοδότηση και δημοπράτηση του βιολογικού της Βολισσού (ΒΙΝΤΕΟ)

Την περασμένη Τρίτη, το Συμβούλιο Κοινότητας Βολισσού παρέλαβε την συμπληρωματική αξιολόγηση των εναλλακτικών σεναρίων της προκαταρκτικής μελέτης για το Βιολογικό καθαρισμό. Από την νέα προκαταρκτική μελέτη προκύπτει πρώτη σε βαθμολογία η θέση Χαλικιά – Λαγκαδιά – Αγ. Ιωάννης την οποία και αποδέχτηκε η τοπική κοινότητα.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ, Β.Μυριαγκός, αναφέρθηκε στη θετική εξέλιξη που έχει το συγκεκριμένο έργο τονίζοντας ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε περισσότερο ως προς τη χωροθέτηση του βιολογικού.

Το επόμενο βήμα σύμφωνα με τον κ. Μυριαγκό είναι η εξεύρεση χώρου με στόχο την εξυπηρέτηση τόσο της Βολίσσου όσο και των γύρω παραλιακών οικισμών.

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου σε αυτό το στάδιο η μελέτη έχει παραδοθεί και στο διάστημα ενός χρόνου η ΔΕΥΑΝ σχεδιάζει να λάβει τις αδειοδοτήσεις με επόμενο στάδιο τη δημοπράτηση του Βιολογικού ο οποίος θα τοποθετηθεί όπως δήλωσε ο κ. Μυριαγκός: «στο μέρος όπου θα μας υποδείξουν οι κάτοικοι της περιοχής».

Παρακάτω η απόφαση της Κοινότητας της Βολισσού:

"Το Συμβούλιο Κοινότητας Βολισσού, παρέλαβε την περασμένη Τρίτη τη συμπληρωματική αξιολόγηση των εναλλακτικών σεναρίων της προκαταρκτικής μελέτης για το βιολογικό καθαρισμό.

Σε ανακοίνωση που υπογράφει η πρόεδρος της Κοινότητας Ευγενία Λαγού γνωστοποιείται ότι «τη συμπληρωματική μελέτη συνέταξε η ίδια μελετητική ομάδα μετά την απόρριψη της αρχικής πρότασης της ΔΕΥΑΧ από τη Λαϊκή Συνέλευση το Σεπτέμβριο του 2020.
Όπως είναι γνωστό, κατά τη διεξαγωγή της Λαϊκής συνέλευσης, προέκυψε από το σώμα μια θέση την οποία δεν είχε εξετάσει η προκαταρκτική μελέτη. Στη συνέχεια το συμβούλιο ζήτησε να αποτυπωθεί εκ νέου η υφιστάμενη κατάσταση αφού κατέθεσε στοιχεία τα οποία δεν είχαν καταγραφεί και η ΔΕΥΑΧ ενέκρινε την διενέργεια συμπληρωματικής προκαταρκτικής μελέτης για το έργο.

Από τη νέα προκαταρκτική μελέτη, πρώτη σε βαθμολογία αξιολόγησης προκύπτει η θέση (Β1)Χαλικιά – Λαγκαδιά – Αγ. Ιωάννης , ενώ η θέση (Β2)Χαλικιά- Αγ. Γεώργιος, η οποία προτάθηκε από την Λαϊκή συνέλευση, βρίσκεται τέταρτη σε βαθμολογία αξιολόγησης.

Το Συμβούλιο Κοινότητας Βολισσού λαμβάνοντας υπ όψιν, τη σχετικά μικρή απόσταση που απέχει η μια περιοχή από την άλλη, ότι η περιοχή Β1 προβλέπει την υποδοχή των λυμάτων όλων των οικισμών της ευρύτερης περιοχής, – που ήταν ένας από τους βασικούς λόγους διαφωνίας με την προηγούμενη θέση που είχε επιλέξει η ΔΕΥΑΧ, (Αμμουδάρες) , ότι η περιοχή Β1 δεν έχει οπτική επαφή με τον παραδοσιακό οικισμό , το κάστρο , το σχολείο και ότι η απόσταση του αποδέκτη από την θάλασσα είναι πολύ μεγαλύτερη από την προηγούμενη θέση που είχε επιλεγεί καθώς και ότι προβλέπεται η προμήθεια βυτιοφόρου για την μεταφορά των λυμάτων των οικισμών -που δεν θα συνδεθούν σε αυτή την φάση του έργου- θεωρεί ότι το μεγαλύτερο μέρος των προϋποθέσεων που είχαμε θέσει καλύπτονται από τη νέα πρόταση.

Με αυτά τα δεδομένα και με τη βούληση μας για την υλοποίηση ενός έργου, το οποίο έχει καθυστερήσει για μια τουλάχιστον 25ετία,στο κεφαλοχώρι της Αμανής, προχωρήσαμε σε μονοθεματικό Συμβούλιο Κοινότητας την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 και με ομόφωνη απόφαση μας, ζητάμε την άμεση ολοκλήρωση της μελέτης»".

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ