28.4.2022 14:56

Όλα τα σενάρια ανοιχτά για την επαναλειτουργία του Ιωνικού (ΒΙΝΤΕΟ)

Από την άμεση επαναλειτουργία του καταδυτηρίου μέχρι το ενδεχόμενο της ολικής παρέμβασης που θα χρειαστεί μήνες εργασιών

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την επαναλειτουργία του Ιωνικού Κολυμβητηρίου, άφησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης, στο πλαίσιο δηλώσεών του στα τοπικά Μ.Μ.Ε., στη σκιά της χθεσινής τεχνικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείου Χίου με τη συμμετοχή του Δημάρχου, της διοίκησης του Νομικού Προσώπου αλλά και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου.

Αναφερόμενος σε όλα τα σενάρια, ο κ. Ξενάκης επεσήμανε ότι ο στόχος για την επαναλειτουργία της εξωτερικής πισίνας μέσα στις επόμενες ημέρες παραμένει στο τραπέζι ωστόσο το ενδεχόμενο να μην μπορέσει να λειτουργήσει ακόμα και μετά την τοποθέτηση νέου ηλεκτρολογικού πίνακα και αντλιών είναι υπαρκτός κι αυτό διότι το γενικότερο δίκτυο των σωληνώσεων είναι απαρχαιωμένο κι έχει να τεθεί σε χρήση από το 2017.

Έτσι στην περίπτωση που η άμεση επαναλειτουργία της εξωτερικής πισίνας δεν καταστεί εφικτή, τότε ο Δήμος Χίου θα θέσει σε εφαρμογή το κομμάτι του σχεδιασμού που προβλέπει την συνολική ανακαίνιση του καταδυτηρίου αλλά και την εκπόνηση μελετών για την ολική αναβάθμιση και των δύο πισινών, μέσω από τις 800.000 ευρώ που είχε δεσμεύσει η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Σε αυτό το ενδεχόμενο πάντως, ο κ. Ξενάκης, κατέθεσε την άποψη ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα επιπλέον 6μηνο προκειμένου το Ιωνικό να αλλάξει ριζικά. Έκανε μάλιστα λόγο για ένα νέο κολυμβητήριο που θα ξεπεράσει τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα και που απειλούν διαρκώς την ομαλή λειτουργία του.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ