8.5.2017 12:10

ΟΛΑ ΚΑΛΑ αλλά όχι μόνο η πάρτη μας αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΛΑΣ

Τα σύκα- σύκα και τη σκάφη- σκάφη περιγράφει σε ανακοίνωση της η ΆΣ με αφορμή το «τεράστιο» θέμα που έχει προκύψει με τον ιματισμό των εργαζόμενων στη ΔΕΥΑΧ.

Η ΛΑΣ υποστηρίζει πως πρέπει αν τηρείται απαρέγκλιτα η νομοθεσία και ότι δικαιούνται οι εργαζόμενοι να το απολαμβάνουν αλλά δεν διστάζει να καταχεριάσει και την ηγεσία του σωματείου των εργαζομένων οι οποίοι ούτε για την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας έκαναν λόγο αλλά ούτε καν και για τους συμβασιούχους συναδέλφους τους.

«Ο εργαζόμενος πληρώνεται στοιχειωδώς, παρόλο που παράγει υπεραξία  την οποία καρπώνεται ο εργοδότης είτε είναι δήμος είτε κράτος είτε ιδιώτης. Προτείναμε λοιπόν:

▪ Να τηρείται η εργατική νομοθεσία απαρέγκλιτα,

▪ Να μην καταπατούνται τα δικαιώματα των εργαζομένων.

▪ Οποιεσδήποτε παροχές δικαιούται και λαβαίνει ο εργαζόμενος, καλώς να τις λαβαίνει.

Να διευκρινιστεί στην προκειμένη περίπτωση τι είναι αυτό που δικαιούται να λαβαίνει (επίδομα ιματισμού ή λήψη ρουχισμού σε είδος, λόγω φθοροποιού εργασίας). Εφόσον προβλέπεται η λήψη ρουχισμού -και καλώς προβλέπεται- να  λαβαίνουν αυτό το ρουχισμό, ο οποίος πρέπει να φέρει το λογότυπο της εταιρείας είτε αφορά τον εργαζόμενο στο αποχετευτικό δίκτυο είτε εκείνον πίσω από το γραφείο της εταιρείας», αναφέρει η ΛΑΣ και καταλήγει λέγοντας «Ωστόσο το ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Χίου, τηρεί σιγή ιχθύος και για την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας και για τους συμβασιούχους συναδέλφους τους· αυτό για μας εκτός από απαράδεκτο αποδεικνύει και τη συντεχνιακή λογική της ηγεσίας του, που επικρατεί στο χώρο και πρέπει να ανατραπεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Η εργατική αλληλεγγύη έχει δύο όψεις…»

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ