2.7.2018 14:40

Οικόπολις: «Σπάνε τη σύμβαση επειδή η δικαστική απόφαση δεν τους ευνοεί»

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε ότι ο Δήμος επιδοτούνταν για τη μεταφορά ανακυκλώσιμων στην Αθήνα αλλά παρόλα αυτά το απέκρυπτε από την ίδια και συνέχιζε να τη χρεώνει

Στα πραγματικά αίτια που οδήγησαν τον αντιδήμαρχο Γ. Μπελέγρη να «σπάσει» τη σύμβαση με την «Οικόπολις» για την ανακύκλωση, αναφέρεται σε σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία.

Η εταιρεία χαρακτηρίζει ανυπόστατα, ατεκμηρίωτα και αναληθή όσα ανέφερε ο Γ. Μπελέγρης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε., χαρακτηρίζοντάς τον «παντελώς ανίκανο να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση».

«Δεν ήταν αρεσκείας του»

Στην ανακοίνωσή της η «Οικόπολις» σημειώνει ότι η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χίου που αφορούσε την εκδίκαση προσωρινών μέτρων που κατέθεσε ο ίδιος ο Δήμος κατά της εταιρείας «δεν ήταν της αρεσκείας του».

«Με λίγα λόγια αναφέρει (σ.σ.: εννοεί την απόφαση) ότι ο Δήμος υποχρεούται να μας παραδίδει καθαρά ανακυκλώσιμα υλικά και όχι σύμμεικτα ή αν συνεχίζει να μας τα φέρνει έτσι τα παραγόμενα υπολείμματα να τα οδηγεί στον ΧΥΤΑ ή τελικά να μας υποδείξει εταιρεία η οποία τα δέχεται όπως είναι ώστε να τα αποστέλλουμε εκεί. Εμείς επειδή γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει εταιρεία  που να δέχεται τα υλικά αυτά όπως ψευδώς δήλωσε στο δικαστήριο ο κ. Μπελέγρης του δηλώσαμε ενώπιων της προέδρου του δικαστηρίου ότι εμείς του τα χαρίζουμε να τα εκμεταλλευτεί όπως εκείνος νομίζει και να ωφεληθεί το όποιο κέρδος», σημειώνει η εταιρεία.  

«Παντελώς ανίκανος…»

Σε άλλο σημείο της επιστολής της η «Οικόπολις» χαρακτηρίζει τον κ. Μπελέγρη «ανίκανο να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση» κι εξ αυτού του λόγου «προσπαθεί να διακόψει την σύμβαση για να αποφύγει τις συνέπειες που είναι οι αποζημιώσεις που θα απαιτηθούν για την επί τριετία πασιφανώς αποδεικνυόμενη αντισυμβατική συμπεριφορά του η οποία σημειωτέον είναι προσωπική του απόφαση και όχι απόφαση του Δ.Σ. όπως ήταν η αρχική σύμβαση και όπως όφειλε να είναι κάθε τροποποίησή της».

Η αποκάλυψη

Μεταξύ άλλων η εταιρεία αποκαλύπτει ότι πρόσφατα ανακάλυψε ότι ο Δήμος επιδοτείται από την Εταιρεία Αξιοποίησης της Ανακύκλωσης για την μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών από την Χίο στην Αθήνα αφήνοντας όμως την εταιρεία να πληρώνει από την τσέπη της το κόστος μεταφοράς.

«Από την έναρξη της σύμβασης μέχρι σήμερα επιβαρύνεται η εταιρεία μας και εσείς επιμελώς, κρυφίως, παρανόμως, αντισυμβατικώς και καταχρηστικώς τα παρακρατείται εν αγνοία μας, κάτι για το οποίο θα υποχρεωθείτε να λογοδοτήσετε» αναφέρει και καταλήγει:

«Συμπερασματικά «ο καβγάς είναι για το πάπλωμα», ο κ. Μπελέγρης έμαθε ότι ανακαλύψαμε ότι μας παρακρατεί παρανόμως τα  μεταφορικά και ξέροντας ότι θα κληθεί να τα καταβάλλει «ρίχνει την μπάλα στην εξέδρα» ζητώντας με αοριστίες την διακοπή της σύμβασης θέλοντας να αποπροσανατολίσει τους πάντες και ειδικά τους συμβούλους της πλειοψηφίας του ΔΣ ερήμην των οποίων ενεργεί πάνω από τρία χρόνια ο έξυπνος… αντιδήμαρχος κ. Μπελέγρης».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ