21.4.2021 16:10

Οι δράσεις του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χίου για την αντιπυρική περίοδο 2021

Την 16η Απριλίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00, συγκλήθηκε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Χίου μέσω τηλεδιάσκεψης, μετά από εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Χίου, Παντελή Μπουγδάνου, με θέματα : 

1. Τον Απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου 2020 

2. Τον Σχεδιασμό για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο 2021. Στην σύσκεψη αποφασίσθηκαν : 

1. Ο Σχεδιασμός των εμπλεκομένων υπηρεσιών, έτσι όπως κατατέθηκαν με εισηγήσεις τους. 

2. Η αναγκαιότητα δημιουργίας εποχικών πυροσβεστικών κλιμακίων στη Δημοτική Κοινότητα Βολισσού και στα μικρονήσια Οινουσσών και Ηρωικής νήσου Ψαρών. 

3. Η αναγκαιότητα τροποποίησης του νομοθετικού πλαισίου και ορισμός των διαδικασιών που αφορά στους καθαρισμούς από παρόδια βλάστηση, κλαδεύσεις, ιδιωτικών οικοπέδων και περιμετρικά των οικισμών. 

4. Η αναγκαιότητα χρηματοδότησης της Διεύθυνσης Δασών Χίου, για προληπτικές δράσεις σε περιοχές αρμοδιότητας της. 

5. Η αναγκαιότητα από την ΔΕΔΔΗΕ για μεταφορά των δικτύων υψηλής τάσης σε περιοχές που διέρχονται από δύσβατες δασικές περιοχές και να τοποθετηθούν παράλληλα με το Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο (εναέρια ή υπόγεια). Ειδικότερα στις Τοπικές Κοινότητες, Βικίου, Αμάδων, Καμπιών όπου πρόσφατα πλήγηκαν από τις χιονοπτώσεις και σύμφωνα με τα αιτήματα των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων επισημαίνουν την αναγκαιότητα για τα θέματα αυτά. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ