9.3.2018 17:43

Ο κύκλος των χαμένων συνεργατών

Σε αναζήτηση νέου ειδικού συνεργάτη με καθήκοντα επικοινωνίας βρίσκεται ήδη ο δήμαρχος Χίου. Η πέμπτη κατά σειρά αποχώρηση από τη θέση – κλειδί για το Μαν. Βουρνού μεταβιβάζει πια σε εκείνον ακέραιη την ευθύνη της αδυναμίας να στεριώσει κάποιος δίπλα του.

Πρόσωπα με διαπιστωμένες ικανότητες μετατρέπονται σε αναλώσιμα σε χρόνο de te και πλέον σε όποιον προταθεί η συνεργασία δεν μπορεί παρά να συνυπολογίσει και το … ιστορικό της.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ορισμένες συνεργασίες δεν απέδωσαν γιατί η επιθυμία του δημάρχου δεν επιβλήθηκε στη δημοτική διοίκηση, η οποία έστελνε προσλήψεις, που οι προκηρύξεις τους κόβονταν και ράβονταν αποκλειστικά από τη δημαρχιακή βούληση μέχρι το Ελεγκτικό Συνέδριο, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι να μένουν απλήρωτοι επί μήνες, να μην αντέχουν και να αποχωρούν.

Αν ούτε σε αυτή την απλούστατη υπόθεση, της επιλογής του στενότερου συνεργάτη σου, την οποία σου εκχωρεί ο νομοθέτης, ο Μαν. Βουρνούς δεν μπορεί να περάσει τις επιλογές του, πως θα είναι πιο αποτελεσματικός σε πιο σύνθετες υποθέσεις; Εκτός πια κι αν οι εργαζόμενοι γίνονται σκόπιμα αναλώσιμοι γιατί κανένας δεν ταιριάζει με τα standards του δημάρχου…  

ΕΛ. ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΗ

Ήρθε με αδιαμφισβήτητες περγαμηνές και παραιτήθηκε, επιλέγοντας μια θέση στον κατάλογο των ανέργων κάποιους μήνες μετά, πάρα την άψογη επαφή της με το σύνολο των συμβούλων. Μαρτύρησε για να προσληφθεί, η αιτία της αποχώρησης της όμως ήταν ότι μαρτύρησε από το επίπεδο της συνεργασίας προσωπικά με το δήμαρχο.

ΔΗΜ. ΜΙΧΑΣ

Βρέθηκε στη Χίο με υψηλές συστάσεις. Συστήθηκε ως άνθρωπος ειδικών αποστολών και με ικανότητες να χαράξει επικοινωνιακή στρατηγική. Στο εξάμηνο η συνεργασία με το δήμαρχο λύθηκε. Επίσημα αποδόθηκε στο ότι ολοκληρώθηκε η αποστολή. Κανένας δεν παρατήρησε κάτι να αλλάζει.

Μ. ΜΥΛΩΝΑΣ

Έθρεψε προσδοκίες με την άφιξη του. Φορέας ανατρεπτικών αντιλήψεων για την διαχείριση της επικοινωνίας από το Δήμο, λογικά ουδέποτε πέτυχε να τις εφαρμόσει κι επέλεξε, σε λιγότερο από 4 μήνες, την αθόρυβη απομάκρυνση, εν γνώσει του ότι ο τελευταίος που έκανε θαύματα ήταν ο Ιησούς.

Λ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΗ

Μορφή αστραπιαίας συνεργασίας, μόνο σε στάδιο αρχικής επιθυμίας. Η Χιώτισσα δημοσιογράφος βρέθηκε επί τριήμερο στο δημαρχείο, αντιλήφθηκε ότι ο ρόλος της επικοινωνιακής συμβούλου του Μαν. Βουρνού είναι δίκοπο μαχαίρι και αποχώρησε με ψηλά το κεφάλι πριν υπογράψει σύμβαση.

Μ. ΚΑΡΓΑ

Βρέθηκε στο Δήμο με τη σφραγίδα της εμπίστου. Δούλεψε ως πολυεργαλείο για την τόνωση της εικόνας του δημάρχου, διαπίστωσε όμως 9 μήνες μετά ότι εμπαίζονταν και κανείς δεν είχε φροντίσει το ελάχιστο, την πρόσληψη της αρχικά και την δυνατότητα της να πληρώνεται τον κόπο της.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ