16.4.2019 16:47

Νομικό Πρόσωπο: Αυτά είναι τα δικαιολογητικά για την εγγραφή στους παιδικούς σταθμούς

Από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Χίου γνωστοποιούνται τα δικαιολογητικά εγγραφής των παιδιών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς.

Συγκεκριμένα  απαιτούνται τα εξής:

Υποχρεωτικά δικαιολογητικά:

Α) Έντυπη Αίτηση η οποία χορηγείται από τους κατά τόπους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Β) Υπεύθυνη Δήλωση των γονέων όπου θα αναφέρεται η ώρα προσέλευσης και αποχώρησης του νηπίου καθώς και τα άτομα που θα παραλαμβάνουν το παιδί.

Γ) 1) Βεβαίωση υγείας παιδιού ( το έντυπο χορηγείται από τους παιδικούς σταθμούς)

2) φωτοτυπία του βιβλιαρίου υγείας με τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Δ) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που έχει εκδοθεί εντός εξαμήνου πριν από την κατάθεση τους στην Υπηρεσία.

Ε) Εκκαθαριστικό Φορολογικού Έτους 2018.

Ειδικά δικαιολογητικά ανά περίπτωση :

 1. Για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα, βεβαίωση Υπηρεσίας.
 2. Για τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό Τομέα, μηχανογραφημένη κατάσταση ενσήμων ΙΚΑ και Βεβαίωση Εργοδότη.
 3. Μητέρα που δηλώνει κατά κύριο επάγγελμα αγρότισσα θα πρέπει να είναι άμεσα ασφαλισμένη στον ΟΓΑ.
 4. Για τους επιδοτούμενους ανέργους, έγγραφο του ΟΑΕΔ.
 5. Για τους άνεργους, φωτοαντίγραφο κάρτας ανεργίας και βεβαίωση χρόνου ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
 6. Οι αυτοαπασχολούμενοι/ες θα υποβάλλουν αντίγραφο της δήλωσης ενάρξεως επιτηδεύματος στη ΔΥΟ και Υπεύθυνη Δήλωση περί μη διακοπής της άσκησης του επιτηδεύματος.
 7. Μητέρα που δηλώνει απασχολούμενη ευκαιριακά (οικιακοί βοηθοί, κλπ) , η αίτηση, εφόσον δεν συνοδεύεται από ένσημα, δεν θα εξετάζεται.
 8. Σε περίπτωση γονέων – κηδεμόνων με παιδί που ανήκει στην ομάδα ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω ή γονέα που ανήκει στην ομάδα ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, απαιτείται βεβαίωση Υγειονομικής Επιτροπής ή βεβαίωση από Δημόσιο Νοσοκομείο.
 9. Ληξιαρχική πράξη του αποβιώσαντος γονέα, εάν είναι ορφανό (στην περίπτωση που δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης).
 10. Βεβαίωση από Στρατό, εάν ο γονέας είναι στρατιώτης και Βεβαίωση Φοίτησης από το Πανεπιστήμιο, εάν ο γονέας είναι φοιτητής.
 11. Αντίγραφο διαζευκτηρίου – εάν αυτό δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης , - αίτηση διαζυγίου ή οποιοδήποτε νόμιμο αποδεικτικό έγγραφο της διάστασης καθώς και Δικαστική απόφαση επιμέλειας ή οποιοδήποτε αποδεικτικό έγγραφο της επιμέλειας, εάν οι γονείς είναι διαζευγμένοι ή εν διαστάσει.
 12. Για τους πολίτες τρίτων χωρών εκτός των σχετικών δικαιολογητικών, που υποχρεούνται να καταθέσουν, απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή των παιδιών τους στο Σταθμό, είναι και η άδεια παραμονής στη χώρα μας, ή εφόσον έχει λήξει, βεβαίωση που υπέχει θέση άδειας διαμονής. Προσκομίζονται επίσης τα διαβατήρια των γονέων και των παιδιών σε ισχύ καθώς και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης σε επίσημη μετάφραση.
 13. Υπεύθυνη Δήλωση των γονέων όπου θα αναφέρεται η ώρα προσέλευσης και αποχώρησης του νηπίου καθώς και τα άτομα που θα παραλαμβάνουν το παιδί.
Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ