20.9.2018 11:30

Νέα απίστευτη παραδοχή Μπελέγρη: δεν αποκαλύπτει που οδηγεί τα πλαστικά για να μην του χαλάσει η συμφωνία!

Πρωτοφανείς δικαιολογίες για να αιτιολογήσει το φιάσκο των προσωπικών του επιλογών στην ανακύκλωση, που προσβάλουν πια βάναυσα ακόμα και το δικαίωμα στη διαφάνεια και την ενημέρωση του ίδιου του Δημοτικού Συμβουλίου μεταχειρίζεται σε απάντηση του στο χθεσινό δημοσίευμα του «π» ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γ. Μπελέγρης

Αποδεχόμενος ουσιαστικά ότι το σύνολο των κινήσεων συνεχίζουν να γίνονται από τον ίδιο, με τη ΔΙΑΝΟΧ απλό διακοσμητικό στοιχείο στη διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών, ο κ. Μπελέγρης, ούτε λίγο ούτε πολύ επαίρεται γιατί δεν δημοσιοποιεί στοιχεία για το που καταλήγει το πλαστικό που προορίζεται για ανακύκλωση, λες και πρόκειται για προσωπική, ιδιωτική του υπόθεση, που δεν πρέπει να τη μάθει κανείς.

Το αστείο επιχείρημα

Για να στηρίξει την απόκρυψη στοιχείων, που επισύρει ως και εισαγγελική διερεύνηση, ο κ. Μπελέγρης ισχυρίζεται ότι δεν δίνει στοιχεία, γιατί όσες φορές το έκανε τα ΚΔΑΥ με τα οποία συνεργάστηκε αθέτησαν μετά από μια ημέρα τη συνεργασία.

Υπονοεί δηλαδή ότι είναι τόσο δυνατές οι παρεμβάσεις της «Οικόπολις», που πετυχαίνει να ακυρώσει κάθε δημοτική συμφωνία με ανταγωνιστές της εκτός Χίου!

Θα δώσει στοιχεία στη δημοσιότητα;

Σε ένα από τα συχνά παραληρήματα του κατά του «π» ο κ. Μπελέγρης αποφεύγει να μιλήσει για την ταμπακιέρα. Θα δώσει ποτέ αριθμητικά στοιχεία στη δημοσιότητα για το κόστος παράδοσης των ανακυκλώσιμων πριν και μετά τη μονομερή διακοπή της σύμβασης με την ιδιωτική εταιρεία;

Δεσμεύεται ότι όποτε υπάρχει πληθυσμιακή αύξηση στο νησί η Υπηρεσία Καθαριότητας, υπεύθυνη για την αποκομιδή, είναι σε θέση να αδειάζει τους κάδους και να μην παραμένουν ξεχειλισμένοι επί εβδομάδες;

Από ιδιώτη σε … ιδιώτες

Απορίας άξια είναι επίσης η σιωπή των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, τουλάχιστον όσες τάσσονταν υπέρ της δεματοποίησης των ανακυκλώσιμων από δημοτικές υπηρεσίες. Με την πολιτική Μπελέγρη διακόπηκε η σύμβαση με τον ιδιώτη για να δοθεί (αδιαφανώς και με απευθείας αναθέσεις) η υπηρεσία σε δυο άλλες ιδιωτικές εταιρείες, η μία μάλιστα εκτός Χίου! Την ίδια περίεργη σιωπή έχουν, εννοείται, και οι δημοτικοί συνδικαλιστές, που, προφανώς τώρα τα θεωρούν όλα καλώς καμωμένα.

Τελικά γίνεται διαλογή!

Τέλος στον υπαινιγμό του ότι ο «π» απέκρυψε τις αναφορές του κατά της «Οικόπολις» γιατί δεν φεύγει μέσα από το δημοτικό ακίνητο, πέρα από το αστήρικτο τους, καθώς στο ρεπορτάζ παρατίθεται αυτούσια, σε βίντεο, όλη η απάντηση Μπελέγρη, αποκαλύπτει ότι τελικά η «Οικόπολις» εκτελούσε και διαλογή στα ανακυκλώσιμα, ενώ μέχρι τώρα η επίσημη γραμμή του Δήμου ήταν ότι η διαλογή γίνονταν στην πηγή. Ας αποφασίσει….

Η απάντηση Μπελέγρη

Η απάντηση Μπελέγρη με τίτλο «Επιτέλους ανακυκλώνουμε και δεν πληρώνουμε !!!», η οποία διακινήθηκε μέσω διαδικτύου, αναλυτικά αναφέρει:
Δεν μπορώ, όσο και να θέλω, να μην απαντήσω στις δημοσιογραφικές αθλιότητες που αναφέρονται σε σημερινό ηλεκτρονικό δημοσίευμα της " εφημερίδας " Πολίτης για αυτά που είπα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19/09/2018
Το γεγονός βέβαια που ανέφερα ξεκινώντας την απάντηση μου στο ερώτημα του συναδέλφου Κου Καμπούρη ότι οι ποσότητες των ανακυκλώσιμων υλικών Ιούλιο και Αύγουστο αυξήθηκαν κατά 20% σε σχέση με τους περσινούς αντίστοιχους μήνες, το εξαφάνισαν (δεν τους συμφέρει αυτά να τα γράφουμε) Γιατί αυτό βέβαια σημαίνει και αύξηση των αντίστοιχων ανταποδοτικών που εισπράττουμε.
Το γεγονός ότι έχουμε καταγγείλει την σύμβαση εδώ και δύο μήνες και η εταιρεία "οικόπολις " δεν φεύγει μέσα από το κτήριο του Δήμου προκαλώντας τεράστιες δυσκολίες στην διαδικασία της διαλογής των ανακυκλώσιμων υλικών ( δεν μας συμφέρει ούτε αυτό).
Το γεγονός ότι εναλλακτική λύση υπήρχε και λειτουργεί δυο μήνες τώρα χωρίς κανένα πρόβλημα (ούτε αυτό μας συμφέρει )
Το γεγονός ότι δεν τους αποκαλύπτω που οδηγώ το πλαστικό, με κόστος ισότιμο με αυτό που εισπράττουμε για να μεταφέρουμε τα ανακυκλώσιμα από την ΕΕΑΑ και χωρίς να πληρώνουμε διαλεκτικά ,δεν είναι τυχαίο γιατί όποτε δημόσια αναφέρθηκα που θα οδηγήσουμε τα υλικά κατόπιν συμφωνίας με ΚΔΑΥ, την συμφωνία ως δια μαγείας μετά από λίγες μέρες το άλλο μέρος την αθετούσε.
Το γεγονός ότι το πρώτο εικοσαήμερο του Αυγούστου η αύξηση των ανακυκλώσιμων υλικών που συλλέγαμε ήταν τεράστια και οδήγησε σε κάποιες εικόνες που δεν ήταν τιμητικές για την Υπηρεσία, αυτό και βέβαια το αναφέρουμε γιατί μας συμφέρει.
Το γεγονός ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οδηγούμε στο ΧΥΤΑ μόνο το 8% από τα συλλεγόμενα ανακυκλώσιμα υλικά και όχι τεράστιες ποσότητες που προσπάθησε να οδηγήσει η προηγούμενη εταιρεία, σε αυτό πρέπει να της προσκομίσουμε επίσημα στοιχεία.( και όχι τις φωτό που είδατε όλοι εντός του χώρου της ΒΙΑΛ )
Εν κατακλείδι ένα είναι το συμπέρασμα 
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Γιωργος Μπελεγρης

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ