29.3.2022 13:48

«Ναι» της Περιφέρειας στην 3η λύση των κατοίκων για την παράκαμψη του Βροντάδου (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη θετική ανταπόκριση της Περιφερειακής Αρχής Βορείου Αιγαίου απέσπασε το Τοπικό Συμβούλιο Βροντάδου, σχετικά με το μεγάλο αναγκαίο έργο της παράκαμψης του Βροντάδου.

Όπως εξήγησε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, οι μελετητές πρότειναν 2 λύσεις οι οποίες και οι δύο καταλήγουν στη δεύτερη στροφή του Αίπους. Όμως οι κάτοικοι, για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος της περιοχής και κυρίως του δάσους και των πηγών της Κλειδούς, πρότειναν μία 3η λύση με ενδιάμεση διασύνδεση των δύο προτάσεων, κάτι που τελικά έγινε αποδεκτό από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

«Το 2022 το κριτήριο δεν είναι μόνο η φθηνή λύση αλλά και το περιβαλλοντικό κόστος. Μπορεί αυτό που προτείνουν οι κάτοικοι να κοστίζει περισσότερα χρήματα όμως είναι κάτι στο οποίο συνηγορούν κι έτσι αποφασίσαμε από κοινού να προχωρήσουμε στη μελέτη του έργου», ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Ερωτώμενος από τον «π» για το εάν η λύση που προτάσσει το Τοπικό Συμβούλιο είναι εφαρμοστέα και στην πράξη ο κ. Μουτζούρης ανέφερε: «Όλα μπορούν να γίνουν με τα κατάλληλα τεχνικά έργα».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ