Αυτοδιοίκηση

11/12/17 17:11

τελ. ενημ.: 11/12/17 22:08

Μπλεξίματα για τους εκκαθαριστές του «ΚΕΚ Όμηρος»

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ σειρά πήρε η ασφαλιστική τους ενημερότητα

Υπόλογοι για χρέη ύψους 42.000 ευρώ του «ΚΕΚ Όμηρος» προς το ΙΚΑ βρίσκονται οι 3 πρώην εκκαθαριστές της εταιρείας, Γ. Τούμπος, Σ. Καμπούρης και Α. Καλαγκιάς, οι οποίοι απροειδοποίητα βρέθηκαν χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα εξαιτίας χρεών που δημιουργήθηκαν πριν από 15 και πλέον χρόνια.

Με μία ξεκάθαρα ληστρική απόφαση η διοίκηση του ΙΚΑ Μυτιλήνης, έθεσε σε εφαρμογή νόμο του 2015 με βάση τον οποίο μπορεί να ζητήσει ευθύνες από μέλη του πρώην Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι και από εκκαθαριστές επιδιώκοντας να λάβει χρηματικά ποσά από ανθρώπους που ουδέποτε διαχειρίστηκαν την τύχη του Κ.Ε.Κ..

«Κανονικά θα έπρεπε να παίρνουμε 780 ευρώ τον μήνα ως εκκαθαριστές. Δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ, αφιερώσαμε ώρες από τον προσωπικό μας χρόνο προς όφελος του Δήμου και τώρα ένας «υπαλληλάκος» από τη Μυτιλήνη αποφάσισε ότι εμείς δεν πρέπει να έχουμε ασφαλιστική ενημερότητα άγνωστο για ποιο λόγο», σημείωσε ο Στέλιος Καμπούρης.

Για ληστρική αντιμετώπιση από την πλευρά του ΙΚΑ έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Στρ. Γδύσης λέγοντας ότι η νομοθεσία επισημαίνει ότι οι εκκαθαριστές σε κάθε δημοτική εταιρεία απαλλάσσονται από οποιαδήποτε δίωξη.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Απ. Τζιώτη που μεταξύ άλλων υπογράμμισε τον κίνδυνο, εξαιτίας των συγκεκριμένων πρακτικών του ΙΚΑ, να μην δεχθεί κανείς είτε αιρετός, είτε ορκωτός λογιστής να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση. Πρότεινε μάλιστα την επαφή με τους τοπικούς βουλευτές ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης.

Ομόφωνα πάντως η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε, εκτός των άλλων να ζητηθεί η συμβολή της νομικής υπηρεσίας του Δήμου ώστε να κατατεθεί αγωγή κατά του υπαλλήλου του ΙΚΑ της Μυτιλήνης που εξέδωσε τη συγκεκριμένη απόφαση.

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση