14.12.2022 11:07

Μονόδρομος για το Ειδικό Σχολείο η αξιοποίηση του υφιστάμενου κτιρίου

Βαρύ "κατηγορώ" Βρουλή - Καμπούρη σε Δήμο Χίου για κρυφτό, απραξία και μετάθεση ευθυνών

Την ξεκάθαρη θέση της Περιφερειακής Αρχής ότι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι συμπαραστάτης και αρωγός στο θέμα της μεταφοράς και μεταστέγασης του ειδικού σχολείου Χίου, μετέφεραν μέσα από συνέντευξη Τύπου οι αντιπεριφερειάρχες Στέλιος Καμπούρης και Παντελής Βρουλής, κατηγορώντας τον Δήμο Χίου για "κρυφτό" και μεταφορά ευθυνών ώστε να αποκρύψουν την αδυναμία του Δήμου να δώσει λύση.

Αναλύοντας την κατάσταση, οι Στέλιος Καμπούρης και Παντελής Βρουλής, επεσήμαναν ότι το "Καλουτάς" είναι ένα βιομηχανικό κτίριο με αρκετές απαιτήσεις για αδειοδότηση και χρηματοδότηση για να μετατραπεί σε ειδικό σχολείο, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει την ενοικίαση άλλου χώρου εάν βρεθεί.

"Η θέση του Δήμου Χίου είναι εντελώς προσχηματική προκειμένου να μετατεθούν οι ευθύνες. Όσα λέγονται έχουν ένα μοναδικό στόχο, να φύγει το πρόβλημα από τον Δήμο και να έρθει στην Περιφέρεια. Αν θέλουμε να.μιλάμε για άμεση λύση τότε πρέπει να είμαστε τελείως ειλικρινείς. Άμεση μεταστέγαση και λύση του προβλήματος δεν υπάρχει. Αν δείτε τους όρους που υπάρχουν στο κτιριολογικό πρόγραμμα για δημιουργία Ειδικού Σχολείου τότε θα δείτε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειδικό σχολείο στο "Καλουτάς". Μοναδική λύση είναι η μεταστέγαση της Νοσηλευτικής Σχολής και η πλήρης αξιοποίηση του ήδη υπάρχοντος κτιρίου", ανέφεραν.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ