28.4.2021 8:46

Μείωση δημοτικών τελών: Ένα ακόμη επεισόδιο ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής

Ανακοίνωση από τον συνδυασμό "Χίος Μπροστά"

Ο εκ μεταγραφής Αντιδήμαρχος κος Μπελέγρης προσαρμόστηκε πλήρως στην αντίληψη της παράταξης του κ. Κάρμαντζη και προκειμένου να κρύψει την ανικανότητά τους, παπαγαλίζει την κουραστική πλέον κασέτα: «Οι άλλοι φταίνε», «φταίνε οι αντιπολιτεύσεις» και για την μη εφαρμογή της μείωσης των ανταποδοτικών τελών.

Είχαμε επισημάνει εγκαίρως ότι με τα τερτίπια της, η Δημοτική Αρχή για να αποφύγει τις προτάσεις των άλλων παρατάξεων για μεγαλύτερη μείωση των ανταποδοτικών τελών, μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εκτέλεση του προϋπολογισμού (δελτίο τύπου 29-12). Ειδικότερα είχαμε σημειώσει ότι η καθυστερημένη κατάθεση του προϋπολογισμού, θα προκαλούσε αντίστοιχη καθυστέρηση στην έγκρισή του.

https://www.facebook.com/ChiosMprosta/posts/734800830754349

Όταν το επισημάναμε ήμασταν «ανεύθυνοι». Σήμερα τρέχουν όχι για να εφαρμόσουν την απόφαση, αλλά για να δικαιολογήσουν γιατί οι δημότες δεν θα έχουν την ψηφισμένη μείωση των τελών με 4 μήνες καθυστέρηση!

Και αυτό και πάλι κατά παράβαση της απόφασης ,αφού ισχύει, όπως όλες οι αποφάσεις του ΔΣ και σύμφωνα με τον νόμο ,από την ημερομηνία ψήφισης και όχι όπως ψευδώς ισχυρίζονται από την ημέρα της έγκρισης.

Γνωρίζει άραγε ο εκ μεταγραφής αντιδήμαρχος ότι ο ψηφισμένος προϋπολογισμός έχει τις μειωμένες τιμές των ανταποδοτικών;
Για την ανικανότητά και την άγνοιά τους δεν φταίνε οι αντιπολιτεύσεις, αλλά οι ίδιοι.
Και εάν νομίζουν ότι ζούμε σε καθεστώς Βόρειας Κορέας όπου δεν υπάρχει έλεγχος στο «έργο» τους, ιδίως αυτό των αδιαφανών αναθέσεων και των διορισμών ημετέρων, καλά θα κάνουν να προσαρμοστούν στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ