11.5.2017 11:02

Μειωμένα πρόστιμα ελέω κρίσης

ΜΕ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Η  αναθεώρηση των τιμών στα πρόστιμα της Υπηρεσίας Καθαριότητας σε όσους παραβαίνουν τον Κανονισμό ήταν το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης της χθεσινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής για το οποίο διαφώνησαν τα μέλη της.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Στ. Καμπούρης, επισήμανε ότι  η μείωση των προστίμων θα ενισχύσει τα φαινόμενα παραβατικότητας και θα δώσει το έναυσμα ακόμη και στους ευσυνείδητους πολίτες να παρατούν τα απορρίμματά τους εκτός κάδων και να ρυπαίνουν το περιβάλλον. 

«Γιατί να δείξουμε ανοχή σε αυτούς που ρυπαίνουν  την  πόλη; Θέλουμε να συνεχίσουνε το έργο τους; Θέλουμε να έχουμε μια βρώμικη πόλη;», αναρωτήθηκε, προτείνοντας  συνάμα να ξεκινήσει ο Δήμος ενημερωτική καμπάνια και να επιβάλλει ακόμη αυστηρότερα χρηματικά πρόστιμα που θα λειτουργήσουν ως παραδειγματισμός για τους επίδοξους παραβάτες.

 Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ν. Μαρτάκης, ο οποίος τόνισε ότι επί θητείας του συντάχθηκε με ιδιαίτερη προσοχή και αυστηρότητα ο Κανονισμός  Καθαριότητας με στόχο τη μείωση φαινομένων ρύπανσης από αφίσες και παντός είδους υπαίθριες διαφημίσεις.

Υπερασπιστής της πρότασης της Υπηρεσίας Καθαριότητας για μείωση των προστίμων ήταν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Στρ. Γδύσης. «Σήμερα στις οικονομικές συνθήκες που ζούμε ακόμη και το 1€ είναι υπολογίσιμο. Είμαι σύμφωνος με τη μείωση και αν δούμε ότι δεν αποδίδει επανερχόμαστε», κατέληξε. Τελικά, κατά πλειοψηφία έγιναν αποδεκτές οι τροποποιήσεις. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ