4.5.2017 16:15

Με «καρφιά» και υπονοούμενα η καθυστερημένη… παράδοση – παραλαβή

Το βαρύ του «πυροβολικό» επιστράτευσε ο Μανώλης Βουρνούς προκειμένου να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της 2ης συνεδρίασης της Λιμενικής Επιτροπής, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρώην προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Μιχάλη Μπελέγρη.

Αντιλαμβανόμενος ότι η παρουσία Κέφη στη συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν επαρκεί, ο Δήμαρχος έδωσε εντολή να παραστούν οι Απ. Τζιώτης, Δημήτρης Καράλης καθώς και ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λευτέρης Παπαλάνης.

Ο Μιχάλης Μπελέγρης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναφέρθηκε σε όλα τα σημαντικά σε εξέλιξη έργα, από τα πεζοδρόμια της προκυμαίας και τα έργα στον χερσαίο χώρο του λιμένα, μέχρι την κορωνίδα των έργων δηλαδή το Master Plan.

Ο ίδιος θέλοντας να αντικρούσει τα υπονοούμενα του Α. Κέφη και του Λ. Παπαλάνη ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπονται για τα έργα, σημείωσε ότι κάποιες φορές οι αποφάσεις πρέπει να είναι πολιτικές και όχι υπηρεσιακές. Απέδωσε δε, την καθυστέρηση των εν εξελίξει έργων στη διαφορά φιλοσοφίας του ίδιου με τον νυν πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Αντώνη Κέφη, που είναι σαφέστατα περισσότερο υπηρεσιακή παρά πολιτική.

Συμφώνησαν μόνο στο Master Plan

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε ο Λευτέρης Παπαλάνης σημείωσε ότι ουδέποτε πέραν μίας περιπτώσεως ζητήθηκε η συνδρομή της Τεχνικής Υπηρεσίας από το Λιμενικό Ταμείο, με τον Μ. Μπελέγρη να ανταπαντά ότι τη μοναδική φορά που ζητήθηκε η βοήθεια της Τ.Υ. η απάντηση ήρθε μετά από σχεδόν 5 μήνες.

Ο Λ. Παπαλάνης χαρακτήρισε εκτός των άλλων ως «υπερβάσεις» τις εκτιμήσεις του Μ. Μπελέγρη ότι το λιμάνι κινδυνεύει με κατάρρευση, επισημαίνοντας ότι σαφώς θα έπρεπε να είχε ζητηθεί η συνδρομή της Τεχνικής Υπηρεσίας στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Μοναδικό σημείο σύγκλισης των δύο αποτέλεσε το Master Plan, με τον Λευτέρη Παπαλάνη να εκτιμά ότι όλες οι κινήσεις που ακολουθήθηκαν για τη δημοπράτησή του έγιναν με τον ενδεδειγμένο τρόπο.

«Όλα όσα συζητάμε τώρα έχουν ως θεμέλιο λίθο το Master Plan. Πρέπει να το κυνηγήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε και να μην κολλάμε στις προσφυγές που έγιναν», κατέληξε ο κ. Παπαλάνης. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ