Αυτοδιοίκηση

22/3/17 15:34

τελ. ενημ.: 23/3/17 12:38

Λύνει τη σιωπή της

Εξελίξεις από πλευράς της Επιτροπής του Δήμου για το Προσφυγικό θα φέρει η επιστροφή στο νησί του Δημάρχου Μανώλη Βουρνού μετά την εβδομαδιαία περιοδεία του στις Ηνωμένες Πολιτείας της Αμερικής. Τα μέλη που απαρτίζουν την συγκεκριμένη επιτροπή έχουν ήδη σχηματίσει πλήρη εικόνα σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί και πλέον δηλώνουν έτοιμα να καταθέσουν τις προτάσεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα διεξαχθεί το πρώτο 15νθήμερο του Απρίλη.

Όπως αναφέρουν μέλη της επιτροπής στον «π» κοινή διαπίστωση αποτελεί η αναγκαιότητα δημιουργίας Προαναχωρησιακού Κέντρου που θα επιτρέψει την επανέναρξη της επαναπροώθησης στην Τουρκία, χωρίς όμως να υπάρχει ομοφωνία για το που θα πρέπει να δημιουργηθεί η συγκεκριμένη δομή.

Το μόνο δεδομένο που υπάρχει στο τραπέζι είναι οι δύο εισηγήσεις της Κυβέρνησης προς τον Δήμο για δημιουργία προαναχωρησιακού είτε μέσα στη ΒΙ.ΑΛ. μέσω επέκτασής της, είτε στον Χ.Α.Δ.Α. αφού το Υπουργείο θεωρεί ότι η συζήτηση για τον συγκεκριμένο χώρο δεν έκλεισε ποτέ.

Είναι έτσι;

Κι ενώ σε τοπικό επίπεδο η πλειονότητα των φορέων έχει πειστεί για την αναγκαιότητα δημιουργίας προαναχωρησιακού κέντρου, αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του Αστ. Διευθυντή της Κω (που διαθέτει προαναχωρησιακό κέντρο) Α. Κυδωνάκη ότι οι επαναπροωθήσεις έχουν σταματήσει προς την Τουρκία το τελευταίο 6μηνο, με υπαιτιότητα της γείτονας χώρας ακόμα και στα νησιά που διαθέτουν ανάλογες δομές. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση