6.9.2019 12:08

Λίγο πριν φύγουν δέσμευσαν τον Δήμο με ενοίκια 60.000 ευρώ τον χρόνο

«Χρυσάφι» θα πληρώνει τον νέο παιδικό σταθμό στη Φάρκαινα η ΔΗΚΕΧ μέχρι τον Αύγουστο του… 2028

Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τον νέο παιδικό σταθμό της ΔΗΚΕΧ στη Φάρκαινα, προκύπτουν από το μισθωτήριο συμβόλαιο που υπέγραψε ο απερχόμενος πρόεδρος της εταιρείας Κλέαρχος Χρύσης για την ενοικίαση ακινήτου στην περιοχή από ιδιώτη.

Το μισθωτήριο που υπογράφτηκε στις 18 Μαρτίου 2019, είναι σε ισχύ από τον περασμένο Μάιο και προέκυψε με τη διαδικασία της απευθείας μίσθωσης αφού προηγουμένως η δημοπρασία κηρύχθηκε άγονη από την υπηρεσία.

Οι όροι του συμβολαίου

Όπως προκύπτει από το συμβόλαιο, το μίσθιο απαρτίζουν ένα ημιτελές ισόγειο επιφάνειας 650 τ.μ. καθώς και αύλειος χώρος 307 τ.μ., το οποίο στη σύμβαση ο μισθωτής, δηλαδή η ΔΗΚΕΧ το χαρακτηρίζει «πλήρως κατάλληλο» και «τελείας αρεσκείας» του.

Η διάρκεια της σύμβασης είναι 9 έτη δηλαδή μέχρι τις 31 Αυγούστου 2028 και η καταβολή ενοικίων ξεκίνησε από την 1η Μαΐου 2019, οπότε και η ΔΗΚΕΧ εγκαταστάθηκε στον παιδικό σταθμό.

Το πιο ενδιαφέρον όμως στοιχείο είναι το ποσό του μισθώματος που ανέρχεται σε 4.750 ευρώ ανά μήνα τον πρώτο χρόνο και το οποίο θα αναπροσαρμόζεται ετησίως με βάση τη μεταβολή του δείκτη τιμών καταναλωτή του προηγούμενου 12 μηνου. Σε περίπτωση μάλιστα αρνητικής μεταβολής του δείκτη τιμών καταναλωτή, το μίσθωμα θα παραμείνει σταθερό στο ύψος της τελευταίας αναπροσαρμογής του.

Η εγγύηση

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο είναι το γεγονός ότι κατά το συμφωνητικό, όλες οι νέες κατασκευές που θα γίνουν θα παραμείνουν προς όφελος του μισθίου χωρίς κανένα δικαίωμα αποζημίωσης του μισθωτή. «Σε αντίθετη περίπτωση καταπίπτει υπέρ της επιχείρησης η εγγύηση που έχει κατατατεθεί», αναφέρει το συμφωνητικό χωρίς να αναφέρεται όμως το ποσό της εγγύησης.

Και όλα αυτά, όταν όλο το προηγούμενο διάστημα αποτέλεσε μέγα ζητούμενο η αξιοποίηση των δημοτικών ακινήτων προκειμένου να μειωθούν τα ποσά που θα πληρώνει ο δήμος για ενοικίασης ακινήτων ιδιωτών για τη στέγαση των υπηρεσιών του.

Δεν θα πρέπει να λησμονηθεί μάλιστα ότι από την πλευρά της η Περιφέρεια, ολοκλήρωσε το ημιτελές έργο του Κολλεγίου, προκειμένου να αποφύγει την πληρωμή ενοικίων που κάθε χρόνο έφθαναν τις 200.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ