20.7.2017 11:22

Λάθος πόρτα χτύπησαν...

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ «πολίτη» ΦΤΑΙΝΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΑ ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΠΕΡΙ «ΛΕΥΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Σάλο στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χίου προκάλεσε η χθεσινή δημοσιοποίηση των δηλώσεων του Στ. Κάρμαντζη στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με τις οποίες κατηγορούσε στελέχη Υπηρεσίας για «λευκή απεργία».

Με νεότερη σύντομη ανακοίνωση του ο αντιπεριφερειάρχης δεν αρνήθηκε τις δηλώσεις, άλλωστε έγιναν εις επήκοων δεκάδων περιφερειακών συμβούλων, απλώς ισχυρίζεται ότι δεν αφορούν τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, χωρίς παράλληλα να διευκρινίζει ποια Υπηρεσία αφορούσαν.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων

Με την κλασσική συντεχνιακή του διάθεση ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Χίου παρενέβη με ανακοίνωση του, φορτώνοντας, ούτε λίγο, ούτε πολύ την ευθύνη στο ρεπορτάζ του «π»! Ακολουθεί η ανακοίνωση του και σύντομη απάντηση από τον «π»: 

Με έκπληξη, που στην συνέχεια έγινε αγανάκτηση, διαβάσαµε το δηµοσίευµα στην εφηµερίδα «πολίτης» της 18/7/2017 µε τίτλο: «Ξέσπασε ο ακήρυχτος πόλεµος της Πολυτεχνείου», το οποίο µεταφέρει δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Κάρµαντζη στο Περιφερειακό Συµβούλιο, και µε τις οποίες φέρεται να κατηγορεί υπαλλήλους της Π.Ε. Χίου για «λευκή απεργία», για «αργούς ρυθµούς ανταπόκρισης» και κατ’ επέκταση για «ένδεια έργων στο νησί». 

Καλούµε οποιονδήποτε πολίτη και τους δηµοσιογράφους της εφηµερίδας «πολίτης», οι οποίοι µε περισσή ευκολία αναπαράγουν ό,τι τους µεταφέρεται (διότι στο Περιφερειακό Συµβούλιο δεν ήταν παρόντες), να περάσουν µία µέρα στις υπηρεσίες µας. Να βιώσουν από πρώτο χέρι τη γραφειοκρατία, τις πιέσεις (υπηρεσιακές και πολιτικές), τις ελλείψεις και τις αντιφάσεις που αντιµετωπίζουµε κάθε µέρα, και τις οποίες επιδιώκουµε να υπερβαίνουµε µε στόχο να παρέχουµε ουσιαστικές δηµόσιες υπηρεσίες προς τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.  Την πραγµατικότητα της συνεχούς µείωσης του προσωπικού έρχεται να επιδεινώσει η έλλειψη πόρων και υποδοµών, που η εύκολη δικαιολογία της οικονοµικής κρίσης δεν επιτρέπει να βελτιωθούν, η αύξηση των ωρών εργασίας, το όλο και πιο τακτικό φαινόµενο να καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες µε υπερωριακή απασχόληση. Και όλα αυτά σε ένα κλίµα διαρκούς απαξίωσης.  Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου έχει την τύχη να στελεχώνεται από έµπειρο προσωπικό, υψηλής εξειδίκευσης και ήθους, το οποίο αποδεικνύει διαρκώς στον εργασιακό του βίο το τι προσφέρει.

Όπως φαίνεται, κάποιοι επιµένουν να µην βλέπουν τους τροµερούς περιορισµούς και τη διάλυση στην οποία έχει φέρει τις νησιωτικές περιφέρειες ο Καλλικράτης και οι µνηµονιακές πολιτικές της λιτότητας. Το τι σκοπιµότητες εξυπηρετούν δηµοσιεύµατα και δηλώσεις που απαξιώνουν συλλήβδην εργαζόµενους ας µας προβληµατίσει όλους.  Ζητούµε από την Περιφερειάρχη και τους αρµόδιους αντιπεριφερειάρχες να πάρουν θέση σε σχέση µε το δηµοσίευµα, το οποίο θεωρούµε ότι προσβάλει συνολικά τους εργαζόµενους και την διοίκηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.»

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «π»

Μάλλον μπέρδεψε τον αποδέκτη ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου. Δεν ήταν ο «π» εκείνος που κατηγόρησε για «λευκή απεργία» τα μέλη του παρά ο πολιτικός τους προϊστάμενος. Στοιχειώδης εκ μέρους τους ευθιξία θα τους έκανε, αντί να καλύπτονται πίσω από ευφυολογήματα του τύπου «οι δημοσιογράφοι αναπαράγουν ό,τι τους μεταφέρεται» να ζητήσουν να ακούσουν τα πρακτικά της συνεδρίασης. Συνάδελφοι τους τα κρατούν.

Σε ότι αφορά τις δήθεν σκοπιμότητες του απόλυτα τεκμηριωμένου ρεπορτάζ, αναρωτιόμαστε ποιες σκοπιμότητες επιθυμούν να καλύψουν εκείνοι, τασσόμενοι, προφανώς, υπέρ της απόκρυψης όσων ειπώθηκαν. Μήπως το ότι σοβεί εδώ και καιρό μια αντιπαράθεση, στην οποία δεν έχουν την τόλμη να επέμβουν;

Τα υπόλοιπα κηρύγματα για την αντιξοότητα των συνθηκών επίσης λάθος τα απευθύνουν. Πιο θαρραλέα θα ήταν μια εκ μέρους τους εξήγηση για το αντικείμενο που καλούνται να χειριστούν, επί παραδείγματι, οι υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας όταν ο νομός έχει διαπιστωμένα περιοριστεί στο 1/3 των χρηματοδοτήσεων που του αντιστοιχούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και δεν διαφαίνεται καμία μελέτη στον ορίζοντα.

«π» 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ