20.12.2018 14:47

ΛΑΣ: «Η Δημοτική Αρχή κάνει την πάπια για τους υπερχρεωμένους και φτωχούς δημότες μας»

Η Λαϊκή Συσπείρωση είχε ζητήσει να υπάρξει ειδική μεταχείριση στις οφειλές των αδύνατων οικογενειών προς τον Δήμος, κάτι που όπως ισχυρίζεται τώρα δεν εισακούστηκε από τη Δημοτική Αρχή. Παρόλου που τα μέλη της παράταξης προώθησαν παρόμοιες αποφάσεις λοιπών Δήμων της χώρας μας, η δική μας Αρχή «κάνει την πάπια», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΛΑΣ στην ανακοίνωση της.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΛΑΣ:

«Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας μας, ως Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου, για ελάφρυνση των λαϊκών οικογενειών του δήμου μας, στείλαμε, στις 11-12-2018,  προς το Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού και Οικονομικών Υπηρεσιών επιστολή, με την οποία ζητούσαμε και προτείναμε να τεθεί σχετικό θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Προωθήσαμε μάλιστα παρόμοιες αποφάσεις των Δήμων α. Βύρωνα, β. Βάρης - Βούλας-Βουλιαγμένης, γ. Πατρέων και δ. Ζωγράφου και ε. Ικαρίας, ενημερώνοντας ταυτόχρονα ότι οι θέσεις μας ταυτίζονται με αυτές του Δήμου Πατρέων, Ζωγράφου και Ικαρίας, έτσι όπως πέρασαν. Υπογραμμίσαμε δε αυτολεξεί πως, «από κει και πέρα, πλειοψηφία είστε, αλλά εμμένουμε να γίνει συζήτηση στο Δ.Σ. και να παρθεί συγκεκριμένη απόφαση που θα αποτελέσει και μπούσουλα για τις υπηρεσίες και τα νομικά πρόσωπα».

Ενώ έγκαιρα στείλαμε την επιστολή αυτή, η Δημοτική Αρχή δεν ενδιαφέρθηκε, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος προσποιήθηκε ότι χάρηκε που κάναμε μια τέτοια πρόταση. Την ίδια ώρα, λαϊκίζοντας απροσχημάτιστα, ρίχνουν τα βάρη στους δημοτικούς υπαλλήλους, που είναι αναγκασμένοι από το νόμο να κάνουν αυτή τη δουλειά σε βάρος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ενώ οι ίδιοι αρνούνται να πάρουν την ευθύνη για την ελάφρυνση τουλάχιστον των νοικοκυριών με χρέη έως 2000€ ή τη διαγραφή αυτών με χρέη 200 & 300€.

Το καινούριο που πρόσθεσε ο κ. Δήμαρχος στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο είναι ότι «δεν ξέρουμε αν το εφαρμόζουν οι δήμοι που πήραν την απόφαση», προσπαθώντας με υπεκφυγές για άλλη μια φορά να στηρίξει τους χειμαζόμενους δημότες μας, αλλά και να αναλάβει την ευθύνη μιας απόφασης που έχει κόστος και σύγκρουση με την άθλια κυβερνητική πολιτική, την οποία σε τελική ανάλυση σιγοντάρουν με τη στάση τους .Για πολλοστή μάλιστα φορά έδειξαν ως υπεύθυνη την οικονομική υπηρεσία, λες και οι υπηρεσίες διοικούν το δήμο.

Καλούμε τους δημότες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, ενόψει και των επερχόμενων εκλογών, αφού λάβουν υπόψη τους ότι οι μνηστήρες του δήμου «ανεξάρτητοι», «έντιμοι», «ακομμάτιστοι» ή όποιον άλλο φερετζέ φορέσουν, συμπεριλαμβανομένης και της δημοτικής αρχής, αποτελούν σε τελική ανάλυση το μακρύ χέρι της αντιλαϊκής πολιτικής της εκάστοτε εξουσίας, το φοροεισπράκτορα και εντολοδόχο των επιχειρηματιών, γι αυτό και τους απαλλάσσουν από τέλη, όπως έκαναν με τις μεταποιητικές επιχειρήσεις.

Σύμμαχος και συμπαραστάτης του λαού ήταν και αποτελεί η Λαϊκή Συσπείρωση, η μαγιά των κομμουνιστών και των συμμάχων τους».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ