12.9.2019 9:41

ΛΑ.Σ.: Να βρεθούν έκτακτοι πόροι για τις ανάγκες των σχολείων

Με αφορμή τον Αγιασμό  στα σχολεία και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, παρευρέθηκαν στο  σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου και ΕΠΑΛ Βροντάδου σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Μετά τον αγιασμό  οι Διευθυντές των σχολείων έκαναν μια περιήγηση όλων των παρευρισκομένων συμβούλων, δημοτικών και τοπικών,  στους χώρους των εγκαταστάσεων προς ενημέρωση και κατανόηση-γνώση των προβλημάτων.

Για μια ακόμη φορά  κατατέθηκαν προβλήματα υποδομών, όπως ακατάλληλοι χώροι γηπέδων (μπάσκετ, βόλεϊ, ποδοσφαίρου) που εγκυμονούν κινδύνους, κτιριακές εγκαταστάσεις εκ των οποίων  πολλές νεόκτιστες, φέρουν προβλήματα υγρασίας, εισόδου υδάτων κατά περίοδο βροχοπτώσεων, αποχέτευσης, και διάφορα άλλα και γίναμε κοινωνοί της ανησυχίας  και των προβληματισμών των διδασκόντων για την σωστή λειτουργία των σχολείων, την ασφαλή χρήση  και διαβίωση των παιδιών  στους εσωτερικούς και εξωτερικούς  χώρους του Σχολ. Συγκροτήματος.

Η Λαϊκή Συσπείρωση επανειλημμένα έχει θέση τα προβλήματα της παιδείας στο Δημοτικό Συμβούλιο, θεωρώντας ότι σε κάθε Σχολείο πρέπει: 

  • Να υπάρχει ικανό και  μόνιμο προσωπικό διδασκόντων και η μόρφωση των παιδιών μας να παρέχεται ενιαία, δημόσια και με δωρεάν χαρακτήρα .
  • Αντισεισμική προστασία - Ενδελεχής έλεγχος σε όλα τα σχολεία του δήμου  για τις πιθανές επικινδυνότητες και δυσλειτουργίες των υποδομών
  • Αποτύπωση των κτιρίων που είναι χτισμένα με τον παλιό αντισεισμικό νόμο και των νεότερων ώστε να δούμε με βάση τις προτάσεις των επιστημόνων τι μπορούμε να κάνουμε.
  • Ασφαλή και σύγχρονα σχολεία  με εργαστήρια, χώρους άθλησης, βιβλιοθήκες, θέατρα, χώρους μουσικής,κλπ.

Καλούμε τη Δημ. Αρχή , να αναλάβει άμεσα δράσεις , κινητοποιώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες  του Δήμου για τον έλεγχο όλων των σχολείων σε κάθε επίπεδο ( στατικό, μηχ/κο, ηλεκτρ/κο, κλπ), αλλά και να  εξευρεθεί έκτακτη χρηματοδότηση για να καλυφθούν  οι  ανάγκες  των κτιριακών υποδομών και των γηπέδων που  λειτουργούν εντός των σχολείων.

Είναι γνωστό  ότι η ελλιπής χρηματοδότηση που βιώνουμε όλα τα χρόνια της κρίσης, ελέω μνημονίων και που καμιά κυβέρνηση  δεν αντιστάθηκε σε   τίποτα, ούτε και σε αυτά τα  θέματα της παιδείας που αφορούν στα παιδιά μας, η μεταφορά αρμοδιοτήτων της εκπαίδευσης από το κράτος σε δήμους και περιφέρειες χωρίς την απαραίτητη χρηματοδότηση, οι αλλαγές  στο εργασιακό καθεστώς με  ωρομίσθιους, αναπληρωτές, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με ότι αυτά συνεπάγονται, έχουν υποβαθμίσει  κατά πολύ το επίπεδο στα σχολεία.

Δε φτάνει που λόγω της ολοένα και αυξανόμενης υποχρηματοδότησης των τελευταίων χρόνων τα σχολεία ασφυκτιούν και δεν μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις λειτουργικές

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ