13.9.2019 7:33

Ξεκίνα η υλοποίηση των υδατοδρομίων σε Χίο, Ψαρά και Οινούσσες

Έπειτα από 15 χρόνια αναμονής άναψε το «πράσινο φως» για την δημιουργία υδατοδρομίων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου κάτι που θα σημάνει και την σύνδεση των νησιών με υδροπλάνα.

Πριν λίγες ημέρες η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε την ένταξη του έργου «Project Manager υλοποίησης δικτύου υδατοδρομίων» προκειμένου να υλοποιηθεί η ίδρυση δικτύου υδατοδρομίων, στο τεχνικό πρόγραμμα έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.Το κόστος ανέρχεται στα 20.000 ευρώ και η Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού εξουσιοδοτήθηκε για τις περαιτέρω ενέργειες. Να υπενθυμίσουμε ότι σχετική απόφαση για την δημιουργία των υδατοδρομίων είχε λάβει το Περιφερειακό Συμβούλιο με πρόταση της Περιφερειακής Αρχής Καλογήρου τον Μάρτιο του 2019.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η δημιουργία 10 υδατοδρομίων εκ των οποίων τα δυο θα είναι στη Λέσβο και από ένα σε Χίο, Ψαρά, Οινούσσες, Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο, Σάμο, Φούρνους και Ικαρία.

Να σημειώσουμε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βρίσκεται ένα βήμα μπροστά καθώς έχουν ήδη πέσει οι υπογραφές με εκπροσώπους τριών εταιρειών που συνθέτουν το ανάδοχο σχήμα με την επωνυμία «Υδατοδρόμια Νοτίου Αιγαίου». Η σύμβαση ανάδειξης αναδόχου προβλέπει την αδειοδότηση των πρώτων 20 υδατοδρομίων, σε 19 νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Πηγή: Stonisi.gr

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ