12.4.2019 12:40

Ξανά στο τιμόνι της CPMR η Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου επανεξελέγη ομόφωνα πρόεδρος της Επιτροπής των Βαλκανίων και του Εύξεινου Πόντου της CPMR, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Tulcea της Ρουμανίας.

Η CPMR περιλαμβάνει περισσότερες από 160 Περιφέρειες από 25 χώρες της Ευρώπης.

Η Επιτροπή των Βαλκανίων θα συνεχίσει για τα επόμενα δύο χρόνια την προσπάθεια για επίτευξη των στόχων της με σκοπό την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, καθόσον οι Περιφέρειες- Μέλη της έχουν στοχεύσει ιδίως στον τομέα των μεταφορών, των θαλάσσιων συστημάτων, της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού.

Η κα. Καλογήρου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που ακολούθησε της εκλογής, ευχαρίστησε όλα τα μέλη για την εμπιστοσύνη τους και την ψήφο τους και επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της κοινής προσπάθειας ώστε «με δυνατή φωνή να εκπροσωπηθεί η περιοχή των Βαλκανίων και του Εύξεινου Πόντου σε όλα τα ευρωπαϊκά αναπτυξιακά ζητήματα, για τα οποία και η CPMR αγωνίζεται».

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε, ο Περιφερειάρχης της Tulcea κ. Horia Teodorescu,  συνεχάρη την κα. Καλογήρου για το έργο της, τονίζοντας τη σημασία του ειδικά για τις απομακρυσμένες Περιφέρειες. Την συνεχάρη, επίσης, για την προώθηση των αναπτυξιακών προγραμμάτων τόσο της περιοχής, όσο και των υπολοίπων μελών της CPMR.

Στην ομιλία της η κα. Καλογήρου, τόνισε τη σημασία της σημερινής συνάντησης, η οποία εστιάζει σε θαλάσσια συστήματα και συστήματα μεταφορών, με ιδιαίτερη έμφαση στις δεξιότητες που χρειάζονται κυρίως για την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων.

Στο συνεδρίαση συμμετείχαν από τη ρουμανική κυβέρνηση η Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημόσιας Διοίκησης Sirma Caraman και ο Αναπληρωτής Υπουργός Γεωργίας και Ανάπτυξης Dumitru Daniel Botanoiu, καθώς και η επικεφαλής της μονάδας της Γενικής Διεύθυνσης της DG MARE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Andreea Strachinescu, οι οποίοι με τη σειρά τους αναφέρθηκαν στις προτεραιότητες της ρουμανικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και στις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενόψει της επόμενης προγραμματικής περιόδου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ