20.7.2017 11:18

Κι ύστερα ζητάμε ανακύκλωση από τους δημότες....

• ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ – ΜΕ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ – ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ ΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ!

Την ανακυκλωτική του συνείδηση στα σκουπίδια πετά κυριολεκτικά ο Δήμος, δίνοντας χείριστο παράδειγμα σε όσους ευαίσθητους δημότες ενισχύουν την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια. Η αδυναμία ανταπόκρισης της Υπηρεσίας Καθαριότητας στην αποκομιδή των κάδων ανακύκλωσης, κυρίως στα χωριά, εκεί που το ειδικό απορριμματοφόρο κάνει να εμφανιστεί ακόμα και δύο εβδομάδες, σε συνδυασμό με την απεργιακή κινητοποίηση των συμβασιούχων, «έπνιξε» και τους κάδους ανακυκλώσιμων υλικών και έφερε εκτός ορίων πολλούς παρέδρους, που δεν κατανοούν εύκολα τη σημασία της ανακύκλωσης μπροστά στην εικόνα ενός καθαρού χωριού.

Κάτοικοι της Καλαμωτής κατήγγειλαν στον «π» ότι τις ημέρες που διαδέχτηκαν την απεργιακή κινητοποίηση πολλά ανακυκλώσιμα υλικά είχαν αποτεθεί έξω από τους κάδους, καθώς κι εκείνοι είχαν ασφυκτικά γεμίσει.

Με προτροπή του προέδρου της Καλαμωτής το συνεργείο του σύμμεικτου απορριμματοφόρου φόρτωσε ό,τι ανακυκλώσιμο υλικό είχε βρεθεί εκτός κάδων και κυρίως πολλές χάρτινες κούτες.

Όπως αποδεικνύει το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύει ο «π», μετά την έλευση του απορριμματοφόρου είχε λάμψει η περιοχή γύρω από όλους τους κάδους, που, κατά τους Καλαμωτούσους, είχε γεμίσει και από υλικά ανακύκλωσης.

Η ίδια η Υπηρεσία δηλαδή, για να καλύψει την αδυναμία ανταπόκρισης της στην περισυλλογή των υλικών, ισοπεδώνει τη φύση των απορριμμάτων και δίνει το χειρότερο δυνατό παράδειγμα στους δημότες, που βλέπουν πρώτο το Δήμο να μην κατανοεί την αξία της ανακύκλωσης. Το περιστατικό της Καλαμωτής, που πιθανά έχει επαναληφθεί και σε άλλα χωριά, έρχεται μάλιστα συμπτωματικά στην επιφάνεια την ημέρα που το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται, ύστερα από προτροπή του αντιδημάρχου Καθαριότητας, να εγκρίνει την επιβολή προστίμου για όσους δημότες δεν ανακυκλώνουν. Στο Δήμο τι πρόστιμο αντιστοιχεί για την περίπτωση μας; 

 

Η απάντηση του Δήμου Χίου: 

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας σας με τίτλο: «Κι ύστερα ζητάμε ανακύκλωση από τους δημότες...» (αρ. φύλλου 3812/19-7-2017) αναφέρεστε στην αποκομιδή μέρους των ανακυκλώσιμων υλικών μαζί με τα απορρίμματα στην τοπική κοινότητα Καλαμωτής. Το συγκεκριμένο περιστατικό σημειώθηκε κατά τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Χίου. Επίσης, τις ίδιες ημέρες ως γνωστόν υπήρχε αφενός πληρότητα στους κάδους ανακύκλωσης και αφετέρου έπνεαν δυνατοί άνεμοι στην περιοχή.

Το γεγονός αυτό στάθηκε αφορμή να ενεργήσουμε με συνθήκες έκτακτης ανάγκης, έχοντας πρώτο μέλημά μας την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών, περισυλλέγοντας την ποσότητα των υλικών που βρίσκονταν εκτός κάδων. Ο θεσμός της ανακύκλωσης καθιερώνεται μέρα με τη μέρα στην συνείδηση των πολιτών και μεμονωμένα περιστατικά δεν μπορούν να ακυρώσουν την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται στο συγκεκριμένο τομέα και θεωρείται επιτυχής.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ