24.1.2019 10:42

Κι ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα…

Αποδεκατισμένη θα οδηγηθεί, αν τελικά πετύχει να φτάσει, ως τις εκλογές η «Πρωτοβουλία». Ο συνδυασμός της δημοτικής αρχής φυλλορροεί χωρίς να δείχνει ενδείξεις σοβαρής αναπλήρωσης των στελεχών που, απογοητευμένα, εγκαταλείπουν την Αυτοδιοίκηση.

Σχεδόν η μισή εκλεγμένη δημοτική ομάδα του Μαν. Βουρνού έχει ήδη ενημερώσει το δήμαρχο ότι δεν θα τον ακολουθήσει στην περιπέτεια της δεύτερης διεκδίκησης του δημαρχιακού αξιώματος. Προβεβλημένα στελέχη της πρώτης γραμμής είτε μεταπηδούν σε άλλες αυτοδιοικητικές και πολιτικές βαθμίδες, είτε επιλέγουν την πρόωρη αποστρατεία, εμφανώς απογοητευμένα από τη δημοτική πορεία της τελευταίας πενταετίας και την αδυναμία της δημοτικής αρχής να βγάλει τη Χίο από το παρατεταμένο αδιέξοδο.

Ποιοι αποχωρούν

Ήδη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Γεωργιάδης, οι αντιδήμαρχοι Απ. Τζιώτης και Γ. Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΧ Γ. Κερμπάτσος, ο πρόεδρος της ΕΤΑΧ Ι. Αμύγδαλος, ο πρόεδρος του Ομηρείου Ηλ. Σμυρνιούδης, ο εντεταλμένος σε θέματα Τουρισμού σύμβουλος Δημ. Καράλης, ο πρώτος σε σταυροδοσία δημοτικός σύμβουλος Παν. Παππής, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κλ. Χρύσης, Ε. Καλκούνη και Στ. Ζουμίδης και πιθανόν ο Γ. Τσάκος έχουν μεταφέρει στο Μαν. Βουρνού την απόφαση τους να μην συνεχίσουν ως υποψήφιοι στην «Πρωτοβουλία».

Έχουν ήδη κουνήσει … μαντίλι

Η δημοτική αρχή έχει τρωθεί πολύ πριν την προεκλογική περίοδο. Στις απώλειες πρέπει να συνυπολογιστούν οι προ καιρού αποχωρήσεις και παραιτήσεις των Αντ. Μπουμπάρη, Γ. Γαβαλά, Λ. Πυργάρη και Μιχ. Μπελέγρη. Στελέχη που, στην πλειοψηφία τους, διαφώνησαν έγκαιρα με τις πολιτικές του Μαν. Βουρνού και κυρίως το πνεύμα διοίκησης που επιχείρησε να εγκαθιδρύσει.

Αντίδοτο με … υπογραφές

Ο δυσμενής για την «Πρωτοβουλία» αντίκτυπος των απωλειών επιχειρείται με τερτίπια να ξεπεραστεί. Προκειμένου να πετύχει επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης ο Μαν. Βουρνούς έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του να υπογράψουν κείμενο υποστήριξης της «Πρωτοβουλίας»!

Με την πρωτοφανή αυτή κίνηση, με εν ενεργεία δήμαρχο να ζητά ουσιαστικά … ψήφο εμπιστοσύνης από τους συνεργάτες του, ο Μαν. Βουρνούς εκτιμά ότι θα κλείσει το μέτωπο των υποψιών ότι ακόμα κι όσοι σήμερα βρίσκονται στο πλευρό του θα διαρρεύσουν σε άλλους συνδυασμούς.

Οι πάντες βέβαια αντιλαμβάνονται ότι, όση πρόθεση στήριξης κι αν διαθέτουν οι υπογράφοντες, είναι διαφορετικό να διαβάζεις το όνομα σου στο ψηφοδέλτιο και διαφορετικό να το στηρίζεις δια της … υπογραφής σου. Ούτε αυτό δεν έμαθε τα 5 χρόνια εμπλοκής του με την πολιτική ο Μαν. Βουρνούς;

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ