9.11.2018 19:10

Χολή από το Δήμο αλλά έλα που οι αριθμοί είναι αμείλικτοι…

• Πιστός στην επικοινωνιακή συνταγή «όλα βαίνουν καλώς» ενώ το νησί καταποντίζεται.

Εγκαίνια στη νέα επικοινωνιακή στρατηγική της, μετά το «μπουκέτο» φωτογραφιών του δημάρχου να χαιρετιέται με πολίτες και να χαριεντίζεται με αιρετούς, επιχειρεί η δημοτική αρχή.

Στόχος της η ελευθεροστομία του «π», που, ως φαίνεται, χαλά τη σούπα της δημοτικής προπαγάνδας. Έτσι, ενώ ο «π» αναμένει ακόμα απαντήσεις για τις απευθείας αναθέσεις στους κουμπάρους ή τα πεσκέσια Καραμανή σε συλλόγους, εκεί που έχει καταπιεί τη γλώσσα της, η δημοτική αρχή … αγριεύει για δημοσίευμα του σημερινού έντυπου «π» που δεν την αφορά μονομερώς, για αυτό και πουθενά δεν αναφέρει το Δήμο Χίου αλλά η κριτική αγγίζει το σύνολο των φορέων του νομού.

Εγκαλεί λοιπόν τον «π», με το γνωστό δασκαλίστικο ύφος όσων γνωρίζουν τη μόνη αλήθεια, με την ακόλουθη απάντηση υπό τον τίτλο «Πως γίνεται το άσπρο μαύρο;! Ή το κάνετε επίτηδες ή δεν ξέρετε τι λέτε. Τώρα ποια είναι η απάντηση σας.»:

         «Νιώσαμε ντροπή για λόγου σας, διαβάζοντας  τα σημερινά σας δημοσιεύματα περί αδυναμίας ένταξης των έργων στα προγράμματα ΕΣΠΑ και σχετικά με τη Μπέλα Βίστα. Με τα δημοσιεύματα αυτά καταφέρατε να πείσετε τους πάντες για την εμπάθεια σας προς τη Δημοτική Αρχή, στην ουσία όμως το μόνο που συμβαίνει είναι ότι αδικείτε τη Χίο μας.

 Προς δική σας ενημέρωση σας παραθέτουμε τα εξής:

  1. Απόσπασμα δημόσιων δηλώσεων της κυρίας Περιφερειάρχη στην 4η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΕΠ  Β.ΑΙΓΑΙΟΥ όπου ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Χίου σήμερα, είναι ο πρώτος φορέας στις εντάξεις  έργων (7:34 του video). Τα παραπάνω ελέχθησαν στη δημόσια συνεδρίαση της επιτροπής με παρόντες εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

https://www.youtube.com/watch?v=pidV0-TYGzo&fbclid=IwAR1zAqkqsQRuD9Ii7orqtdEmE-MDL6b92uuZuCUH_0qwrYKi6hyApXXbMaY

  1. Πίνακας ενταγμένων έργων του Δήμου μας που ανεβάζουν το ύψος των ενταγμένων στο ύψος των 50.000.000 € περίπου. Σημειωτέον δε, ότι ο πίνακας αυτός έχει μια δυναμική αφού αναμένουμε εντάξεις και άλλων έργων

Μετά από αυτά τα δύο στοιχεία πιστεύουμε ότι ο καλοπροαίρετος κριτής καταλαβαίνει ότι κεντρικός σας στόχος είναι η πολιτική συκοφάντηση του Δημάρχου και η απαξίωση ενός μηχανισμού ολόκληρου, πολιτικών προσώπων και τεχνοκρατών που είναι στρατευμένοι στο στόχο της Δημοτικής Αρχής για βελτίωση των συνθηκών ζωής στο νησί μας.

Εάν πραγματικά επιθυμείτε να ενημερώσετε με ειλικρίνεια και όχι με στόχευση τους αναγνώστες, σας προκαλούμε να ζητήσετε επίσημη ενημέρωση από τον Δήμο της  Χίου.»


Η απάντηση του «π»

Αντί να ντρέπεται για λόγου μας η δημοτική αρχή, καλύτερο θα είναι να ντρέπεται για την αλήθεια των αριθμών. Κι εδώ οι αριθμοί που παρουσιάστηκαν στην 4η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΕΠ  Β.Αιγαίου από την ίδια τη Χρ. Καλοήρου είναι αμείλικτοι.

Το ρεπορτάζ εστίαζε σε συγκεκριμένους τομείς, που δεν είναι απαραίτητα αρμοδιότητα της δημοτικής αρχής για να θιχτεί, όπως π.χ. τον τομέα υγείας ή τον τομέα έργων πολιτισμού, όπου η Χίος υστερεί δραματικά συγκριτικά με τους υπόλοιπους τομείς.

Επειδή όμως, προφανώς, όποιος έχει τη μύγα … μυγιάζεται, η δημοτική αρχή αισθάνθηκε ότι θίγεται σε τομείς όπως την αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων, της ύδρευσης, όπου στη Χίο το πρόβλημα παραμένει δραματικό, και στις τουριστικές υποδομές, όπου το νησί μας καταγράφει τις χείριστες ιστορικά επιδόσεις του.

Λυπούμαστε που η αλήθεια των αριθμών την κάνει να δυσανασχετεί, όπως επίσης και η διαπίστωση ότι η καθυστέρηση στην ωρίμανση μελετών επέτρεψε σε άλλους νομούς να έχουν καλύτερα αποτελέσματα στους τομείς που επισημάνθηκαν. Για το δικό της ύπνο τα πρώτα χρόνια της θητείας της δεν είναι αρμοδιότητα μας να απολογηθούμε.

Της υπενθυμίζουμε επίσης ότι καλό το κόλπο με την άθροιση όλων των έργων από κάθε πηγή χρηματοδότησης για να φουσκώσει τα ενταγμένα έργα στα 50 εκ. ευρώ, όμως το δημοσίευμα μιλούσε αποκλειστικά για έργα του ΕΣΠΑ και στην απάντηση της η δημοτική αρχή βάζει στο μίξερ έργα από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, το Επιχειρησιακό Αλιείας, το Φιλόδημο, τη ΣΑΤΑ ως το Πράσινο Ταμείο. Αντιγράφει πιστά τακτικές που άλλοι τις έχουν μεταχειριστεί νωρίτερα. Κι εδώ δεύτερη έρχεται…

Όσο για τις υποδείξεις της στον «π», με το γνωστό ύφος της, ας μην βιάζεται. Τον προσεχή Μάιο οι δημότες θα κρίνουν και τα έργα και τις ημέρες της και το ύφος της.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ