19.3.2021 9:38

Χίος Μπροστά: "O tempora o mores "

Θα χαιρετίζαμε την επαναφορά του δημάρχου στην κοινή λογική, αν δεν μας είχε συνηθίσει στις κωλοτούμπες.

Σήμερα έκανε κι άλλη μία.

Του δημάρχου που αντί να υπερασπίζει το νησί στη συνάντηση του με τον κ. Πρωθυπουργό, η μόνη φράση που κατόρθωσε να ψελλίσει, ήταν η απολογία του γιατί η απλή αναλογική δεν του επέτρεψε να έχει έτοιμη απόφαση για δομή στη Χίο.

Την ίδια δομή που το σύμφωνο μετανάστευσης ορίζει ως μη ελληνικό και ευρωπαϊκό έδαφος.

Την ίδια δομή που θα υλοποιοεί πολιτικές που το σύμφωνο μετανάστευσης προβλέπει και οι οποίες προσελκύουν μεταναστευτικές ροές αντί να τις αποτρέπουν.

Σήμερα μέσω της κοινής ανακοίνωσης των δημάρχων των νησιών (οι οποίοι πριν λίγες μέρες εκπλιπαρούσαν για την κατασκευή υπερδομών φιλοξενίας, εξέτασης ασύλου, ΠΡΟΚΕΚΑ, ασυνόδευτων κλπ) καλεί σε εγρήγορση τον χιακό λαό μέχρι να αποσυρθούν οι επιζήμιες προβλέψεις του νέου συμφώνου μετανάστευσης.

Πατριωτικό καθήκον και υπευθυνότητα έλεγε ότι έδειχνε με τις πράξεις του πρίν λίγες μέρες για τα ίδια για τα οποία σήμερα διαπιστώνει ότι εγκυμονούν εθνικούς κινδύνους.

Μια συγγνώμη προς τους Χιώτες και τις Χιώτισσες θα τολμήσει να αρθρώσει; Ποιος μπορεί πλέον να τον εμπιστευτεί;

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ