5.9.2017 11:46

Καθαρίζει πεζοδρόμια και κάδους το Τμήμα Καθαριότητας

Με συχνότητα 2-3 φορές την εβδομάδα, συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Χίου πλένουν σημεία της πόλης όπου καταγράφονται ανάγκες.

Τα πεζοδρόμια αλλά και τα οροθετημένα πλαίσια όπου υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων ή ανακύκλωσης απαιτούν τακτικό καθαρισμό εξαιτίας των λυμάτων που συγκεντρώνονται έξω από αυτά, όπως λάδια, λίπη και υγρά υπολείμματα που αποδίδουν οσμές.

Το πλύσιμο των πεζοδρομίων πραγματοποιείται από ειδικό όχημα που έχει τροποποιήσει πρόσφατα η Υπηρεσία Καθαριότητας και εκτελεί δύο με τρία δρομολόγια, τις περισσότερες φορές νωρίς τα ξημερώματα.

Σήμερα μάλιστα έχει προγραμματιστεί πλύσιμο των πεζοδρομίων της οδού Βενιζέλου, στο οποίο κατόπιν αιτημάτων που υπάρχουν θα συμπεριληφθεί και μέρος της οδού Ροϊδου, καθώς τα περιστέρια έχουν λερώσει ένα μεγάλο τμήμα των πεζοδρομίων της περιοχής. «Συνήθως είναι ένα ή δύο σημεία που απαιτούν συχνότερο καθαρισμό. Ο στενός πυρήνας του κέντρου και η Απλωταριά είναι σχεδόν μόνιμα στο πρόγραμμα πλύσεως που πραγματοποιεί η Υπηρεσία, ωστόσο συνυπολογίζουμε και τα αιτήματα των δημοτών τα οποία ενσωματώνουμε στα δρομολόγια μας. Τα υπολείμματα των κάδων και οι κουτσουλιές των περιστεριών είναι η βασική αιτία για την απαιτείται εκτενές πρόγραμμα καθαρισμού κάτι που θα συνεχίσουμε σε εβδομαδιαία βάση», αναφέρει στον «π» ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Μπελέγρης για το θέμα. 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ