14.9.2017 11:29

Καταγγελία για προνομιακή μεταχείριση εταιρείας σε διαγωνισμό του Ομηρείου

Τα πρώτα σύννεφα για τον τρόπο διοίκησης του Ομηρείου δημιουργεί επιστολή της εταιρείας Γ. Πάγκαλος – Α. Κελογρηγόρη Ο.Ε., με την οποία διαμαρτύρεται για στημένο διαγωνισμό στην αντικατάσταση της μοκέτας της αίθουσας θεάτρου.

Σ’ αυτήν αναλυτικά αναφέρει:

«Με την υπ’ αριθμόν 44/2017 απόφαση του Δ.Σ.  του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Χίου εγκρίθηκε η προμήθεια για την  τοποθέτηση μοκέτας.

Η πρόσκληση για την υποβολή προσφορών έγινε την 21/07/2017 όπου η εταιρεία μας ανταποκρίθηκε και υπέβαλλε στις 26/07/2017 οικονομική προσφορά.

Οι τεχνικές προδιαγραφές  είχαν τεθεί από την απόφαση προμήθειας (ΕΛΟΤ ΤΠ 1501-03-07-06-01 «Δάπεδα με μοκέτα» η αντίστοιχα ευρωπαϊκά πρότυπα ISO). Ο υπεύθυνος της εταιρείας μας προσκόμισε δείγμα από τη μοκέτα, όπου τηρούσε όλα τα ευρωπαϊκά πρότυπα της παραπάνω απόφασης προμήθειας και  σε συνεννόηση με τον αρμόδιο υπάλληλο του Ομηρείου έλαβε διαβεβαίωση ότι το προϊόν κάλυπτε τις απαιτήσεις του έργου.  

Στην συνέχεια η εταιρία μας υπέβαλλε την οικονομική προσφορά της ποσού έντεκα χιλιάδων πεντακοσίων ογδόντα τριών ευρώ (11.583,00€), χαμηλότερη από την τιμή που είχε προβλεφτεί από την μελέτη όπου έφτανε στα δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ (15.000,00€).

Με την υπ’ αριθμόν 785/31-07-2017 απόφαση του προέδρου του Ομηρείου ανατέθηκε το έργο σε ανταγωνίστρια εταιρία με οικονομική προσφορά μεγαλύτερη από της εταιρίας μας, ποσού δώδεκα χιλιάδων επτακοσίων σαράντα έξι ευρώ και πενήντα επτά λεπτών (12.746,57€).

Λόγω της εξόφθαλμης αδικίας σε βάρος της εταιρίας μας αποφασίσαμε να επισκεφτούμε τον κ. Αναδιώτη, με σκοπό να διαμαρτυρηθούμε για τη συγκεκριμένη αδικία , όπου μας εξήγησε ότι δεν ήταν υποχρεωμένος να προκηρύξει διαγωνισμό για την προμήθεια της μοκέτας. Το δικαίωμα αυτό το είχε καθώς το ποσό είναι χαμηλότερο των είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000,00€) αλλά μπορούσαν να επιλέξουν όποια μοκέτα τους άρεσε.    

Διερωτηθήκαμε λοιπόν, εφόσον είχατε και έχετε το δικαίωμα αυτό, για ποιο λόγο ζητήσατε και δεχθήκατε συνολικά τέσσερις (4) προσφορές;

 Χρειαζόσασταν «γλάστρες» για τη νομιμοποίηση μίας διαδικασίας, που ξέρατε από πριν το αποτέλεσμα αυτής, με σκοπό να δείξετε ότι κάνετε χριστή διοίκηση και διαχείριση;

Η εταιρία μας δεν έχει σκοπό να παίξει τον ρόλο αυτό.

Θα μπορούσατε, αν είχατε τη γενναιότητα, να αναθέσετε την προμήθεια απευθείας στην συγκεκριμένη εταιρία χωρίς να στήσετε ολόκληρο έργο και ολόκληρη διαδικασία προσφορών, αφού είχατε επιλέξει από την αρχή τον προμηθευτή σας.

Το στήσιμο της συγκεκριμένης διαδικασίας φάνηκε αφού, πριν ακόμα κοινοποιηθεί η ανάθεση της προμήθειας, ξεκίνησαν εργασίες αποψίλωσης της παλαιάς μοκέτας και την τοποθέτηση καινούργιας.

Σαν να μην έφτανε αυτό η διαδικασία επισπεύτηκε περαιτέρω καθώς, όταν επισκεφτήκαμε τον κ. Αναδιώτη για να του εκθέσουμε τους λόγους της διαμαρτυρίας μας , εκείνος ετοίμαζε ήδη το ένταλμα πληρωμής της συγκεκριμένης εταιρίας. 

Επειδή η εταιρία μας είναι μία σοβαρή επιχείρηση και δεν έχει σκοπό να μπλεχτεί σε διαδικασίες που δεν τιμούν ούτε εκφράζουν το επαγγελματικό μας ήθος, όπως και την επαγγελματική μας σταδιοδρομία όλα αυτά τα χρόνια, καθώς ουδέποτε λάβαμε μέρος σε διαδικασίες που δεν ήταν ξεκάθαρες,  αποφασίσαμε να εκφράσουμε δημόσια την άποψη μας και να εξηγήσουμε τη θέση μας ως προς την συγκεκριμένη διαδικασία.

Επίσης θέλουμε να επισημάνουμε στον κ. πρόεδρο του Ομηρείου ότι τα χρήματα που διαχειρίζεται δεν είναι δικά του και ειδικότερα σε εποχές όπως αυτή που διανύουμε λόγω της οικονομικής κρίσης, καλά θα κάνει να είναι προσεκτικός και φειδωλός γιατί η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να φαίνεται τίμια…»

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ