21.9.2018 16:40

Καρφώνει ευθέως Καραμανή ο Παπαδόπουλος

Αποστασιοποιείται πλήρως από τις δωρεές του συναδέλφου του και εγείρει θέμα νομιμότητας των πράξεων του

Ισχυρούς κραδασμούς στη δημοτική αρχή προκαλεί ήδη η αποκάλυψη του «π» για τον τρόπο που οικειοποιούνταν πολιτικά – σχετικό ρεπορτάζ εδώ- δωρεές αγνώστου, μέχρι στιγμής, προέλευσης, ο αντιδήμαρχος Γ. Καραμανής.

Ο αρμόδιος για προνοιακά θέματα συνάδελφος του, Γ. Παπαδόπουλος, παίρνει αποστάσεις από τις κινήσεις Καραμανή, ξεκαθαρίζει ότι η μεταβίβαση των ειδών σε Συλλόγους δεν έχει καμία σχέση με το Δήμο και εμμέσως εγείρει θέμα νομιμότητας, αναφέροντας ότι δωρεές ή διανομές άνευ αποδοχής τους από συλλογικό όργανο του Δήμου ή τη λήψη σχετικής Απόφασης από την αρμόδια Αρχή, στερούνται νομιμότητας.

Η παρέμβαση Παπαδόπουλου

Κύριε Διευθυντά,

Με αφορμή σημερινό, πρωτοσέλιδο, δημοσίευμά σας στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του «πολίτη», αλλά και στην έντυπη έκδοσή του (αριθμ. φύλλου 30, σελ. 6), υπό τον τίτλο «Με τίνος …κόλλυβα «θερίζει» ευγνωμοσύνες ο αντιδήμαρχος Καραμανής;» και επειδή το ζήτημα έχει περιεχόμενο που αφορά την άσκηση προνοιακής πολιτικής στο Δήμο μας, ως αντιδήμαρχος Πρόνοιας, οφείλω να σας επισημάνω τα ακόλουθα:

1) Η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας (Πρόνοιας) και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος (Πρόνοιας) ουδεμία σχέση έχουν με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Ούτε ενεπλάκησαν ούτε είχαν γνώση του όλου θέματος.

2) Η Δ/νση Πρόνοιας οσάκις έχει αποδεχθεί δωρεές υπέρ του Κοινωνικού της Παντοπωλείου ή άλλων προνοιακών δράσεών της (Κοινωνικό Φαρμακείο, ΡΟΜΑ, κλπ) καταγράφονται σε βιβλίο παράδοσης-παραλαβής υλικού (εάν πρόκειται π.χ. για ένα ένδυμα ή ένα ζευγάρι παπούτσια ή δυο μπουκάλια λάδι ή δυο κιλά μακαρόνια) όπου υπογράφεται και εκ των δύο πλευρών (δωρεοδότη πολίτη και δωρεοδόχου Δήμου) ή γίνεται επίσημη αποδοχή από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου (πρώην Δημαρχιακή Επιτροπή), με συγκεκριμένη εισήγηση και αίτημα του φορέα δωρεάς (εάν πρόκειται π.χ. για μια ικανή ποσότητα τροφίμων ή ειδών ατομικής χρήσης ή συσκευών, κλπ).

3) Δωρεές ή διανομές άνευ αποδοχής τους από συλλογικό όργανο του Δήμου ή τη λήψη σχετικής Απόφασης από την αρμόδια Αρχή, αφενός στερούνται νομιμότητας και αφετέρου γίνονται δίχως την επίσημη συγκατάθεση και ενημέρωση του Δήμου.

4) Μεμονωμένα συμβάντα, που πραγματοποιούνται, ενώ ουδεμία σχέση έχουν με τους ιθύνοντες της αρμόδιας Υπηρεσίας Πρόνοιας (την πολιτική ή φυσική ηγεσία της), δεν αποτελούν δράσεις του Δήμου και δεν εντάσσονται στην ευρύτερη προνοιακή πολιτική που υλοποιεί ο Δήμος.

5) Κρίνεται σκόπιμο και ηθικά και διαδικαστικά ορθό, οποιοσδήποτε επιθυμεί να δωρίσει οτιδήποτε, σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του τόπου μας, να απευθύνεται στην Δ/νση Πρόνοιας του Δήμου (ή τον Αντιδήμαρχο Πρόνοιας) και αφού αιτηθεί εγγράφως ποιος είναι, τι προσφέρει, από πού και υπέρ ποίων, στη συνέχεια η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου θα αποδεχθεί ή όχι τη δωρεά και η Υπηρεσία Πρόνοιας (με τα στελέχη της, πολιτικά και φυσικά) θα εισηγηθεί την καταλληλότερη πρόταση, για τη διάθεσή τους σε εμπερίστατους συμπολίτες μας. Εμείς, ως Πρόνοια, με τον τρόπο αυτό και μόνον λειτουργούμε τα τελευταία 4 χρόνια.

Με τιμή           

Γιώργος Φωτ. Παπαδόπουλος-Αντιδήμαρχος Πρόνοιας


Βαρύ κλίμα

Σύμφωνα με πληροφορίες του «π» το κλίμα στη δημοτική αρχή για τον αντιδήμαρχο Ηλεκτροφωτισμού είναι από σήμερα το πρωί πολύ βαρύ κι έχουν αρχίσει να ακούγονται σκέψεις ότι, αν δεν στοιχειοθετηθεί επαρκώς η προέλευση των ειδών που, χωρίς τη σύμφωνη γνώση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως άλλος Άγιος Βασίλης, διένειμε σε ευπαθείς ομάδες και ποιος ξέρει ποιους άλλους ο κ. Καραμανής, δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός της παραίτησης του.

Ήδη εξηγήσεις προτίθεται επίσημα να ζητήσει ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ., Μ. Σκούφαλος, με τα δημοτικά στελέχη να αντιλαμβάνονται ότι με την έκταση που παίρνει η υπόθεση στιγματίζεται ηθικά το σύνολο της δημοτικής αρχής ότι μεταχειρίζεται και μάλιστα στον υπερθετικό βαθμό τακτικές που προεκλογικά καταδίκαζε. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ