#Σταμάτης Κάρμαντζης #Αεροδρόμιο Χίου

Κάρμαντζης για αεροδρόμιο: «Δεν ξέρω αν θα τελειώσει ούτε το 2027»

Ο πρώην δήμαρχος ζητά άμεση κινητοποίηση φορέων και στενή παρακολούθηση του έργου, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για τη συνεχιζόμενη εκκρεμότητα γύρω από την ολοκλήρωση του αεροδρομίου

Την έντονη ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του αεροδρομίου της Χίου, εξέφρασε ο πρώην δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης, μέσα από δημόσια τοποθέτησή του, κατά την οποία άφησε ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο το έργο να μην έχει ολοκληρωθεί ούτε μέσα στο 2027.

Ο Σταμάτης Κάρμαντζης ανέδειξε ως μείζον ζήτημα την απουσία ουσιαστικής πίεσης και συντονισμένης διεκδίκησης από την πλευρά των τοπικών φορέων, υπογραμμίζοντας ότι η αεροπορική σύνδεση του νησιού συνδέεται άμεσα με κρίσιμες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και της οικονομίας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «εγώ δεν ξέρω τελικά αν θα περάσει και ολόκληρο το 27 για να τελειώσει επιτέλους έτσι το αεροδρόμιο και να έχουμε αεροπορική συγκοινωνία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τεράστιες ανάγκες του κόσμου».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε, παράλληλα, στη στάση που -κατά την εκτίμησή του- τηρείται το τελευταίο διάστημα απέναντι στο θέμα, εκφράζοντας την ενόχλησή του για τη χαμηλή ένταση των αντιδράσεων, παρά τις επιμέρους διαμαρτυρίες που έχουν καταγραφεί. Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι απαιτείται άμεσα οργανωμένη συζήτηση με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

Πρόταση για σύσταση κοινής επιτροπής

Στην τοποθέτησή του, ο πρώην δήμαρχος κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για τη δημιουργία επιτροπής με τη συμμετοχή του Δήμου Χίου, της Περιφέρειας, του Επιμελητηρίου και των υπόλοιπων φορέων, η οποία θα έχει τακτική, μηνιαία επαφή τόσο με το αρμόδιο υπουργείο όσο και με τον ανάδοχο του έργου.

Στόχος, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να είναι η πλήρης αποτύπωση του χρονοδιαγράμματος, αλλά και η συνεχής παρακολούθηση της πορείας των εργασιών, ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα για το πού βρίσκεται το έργο και ποια είναι τα επόμενα βήματα.

Όπως ανέφερε, «να δημιουργηθεί μία επιτροπή από τον Δήμο, την Περιφέρεια, το Επιμελητήριο, τους φορείς, ανά μήνα λοιπόν, παράλληλα με το Υπουργείο και παράλληλα βέβαια και με τον Ανάδοχο, να δούμε τελικά το πλάνο του και να παρακολουθείται αυτό το πλάνο εξέλιξης εργασιών».

Αιχμές για τις τοπικές αρχές

Ο Σταμάτης Κάρμαντζης δεν περιορίστηκε μόνο στην καταγραφή της καθυστέρησης, αλλά απέδωσε ευθύνες συνολικά σε όσους, όπως είπε, παραμένουν σε επίπεδο διαμαρτυρίας χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ειδική αναφορά έκανε και στις τοπικές αρχές, σημειώνοντας ότι οφείλουν να αποδείξουν έμπρακτα πως μπορούν να ηγηθούν της προσπάθειας και να φέρουν απτά αποτελέσματα για τον τόπο.

Σύμφωνα με την ίδια τοποθέτηση, το αίτημα για ουσιαστική παρέμβαση στο ζήτημα του αεροδρομίου φαίνεται να βρίσκει, σε γενικές γραμμές, υποστήριξη και από άλλες παρατάξεις, στοιχείο που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως βάση για μία κοινή διεκδίκηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.

Ειδήσεις σήμερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ