20.2.2018 20:49

Καρφιά ΛΑΣ κατά της δημοτικής αρχής για τις κεραίες δίπλα στα σπίτια του Βροντάδου

Δυναμική αντίδραση και πιο σοβαρή ενασχόληση με το ζήτημα γειτνίασης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε κατοικήσιμους χώρους ζητά με ανακοίνωση της η ΛΑΣ. Με αφορμή την τοποθέτηση κεραίας στην περιοχή του Αγίου Μακαρίου, στους πρόποδες του Αίπους, η ΛΑΣ αναφέρει:

 

«Το Eldoradoτων κεραιών κινητής τηλεφωνίας συνεχίζεται. Αυτό είναι το συμπέρασμα από την ερώτηση που έθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο τελευταίο Δ.Σ. με αφορμή την ενημέρωση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) σχετική με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται από κατοικημένες περιοχές, σχολεία κ.λπ.,  σε απάντηση της σχετικής διαμαρτυρίας –επιστολής του δημοτικού Συμβουλίου σε προηγούμενο Δ.Σ.

Αφορμή τότε ήταν η προκλητική τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε απόσταση 50 μέτρων από σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή Αγίου Μακαρίου Βροντάδου.

Στη βάση αυτή έγινε και καταγγελία του επικεφαλής της ΛΑ.Σ. ότι γύρω από την Αστική Σχολή-11ο Δημοτικό Σχολείο, στο κέντρο της πόλης, βρίσκονται πέντε κεραίες σε απόσταση μικρότερη  των 250 μέτρων, ότι το ίδιο συμβαίνει και για τα γειτονικά σχολεία, 1ο  και 3ο Γυμνάσιο, ότι η πόλη είναι διάσπαρτη και ο τελευταίος  έλεγχος των εκπομπών ραδιομαγνητικών κυμάτων, αφορούσε στο 2013 με βάση τις αναρτήσεις των σχετικών sites.

Αποδείχτηκε ότι η δημοτική αρχή εξάντλησε το ενδιαφέρον της μέσω της επιστολής και δεν ενδιαφέρεται να πράξει κάτι παραπάνω το οποίο προϋποθέτει σύγκρουση με τα πολυεθνικά συμφέροντα των εταιρειών του χώρου που παίζουν με την υγεία των κατοίκων της Χίου προκειμένου να κερδοφορούν.

Θεωρούμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να ασχοληθεί με το σοβαρό αυτό ζήτημα και συγκεκριμένα:

  • Να δημιουργήσει φορέα εντοπισμού και ελέγχου των κεραιών σε τακτά διαστήματα.
  • Να καταγγείλει τους παρανομούντες στις αρμόδιες αρχές για τα περαιτέρω, αν και εδώ ισχύει  το «κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει»
  • Να μπει μπροστά για να ξηλωθούν οι κεραίες που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από παιδικούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς και σχολειά.

Σε αυτή την  κατεύθυνση θα κινηθούμε ως ΛΑΣ πράττοντας το καθήκον μας, για να υπερασπίσουμε την υγεία των συνανθρώπων μας.»

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ