27.3.2019 15:01

Κάμπος και Βίγλες Χίου στην εικονική πραγματικότητα

1.011.820 εκ. ευρώ για την ψηφιακή ανάδειξη των πολιτιστικών θησαυρών του νησιού από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

12 συνολικά έργα ψηφιακού πολιτισμού, συνολικού προϋπολογισμού 4,4 εκ. ευρώ, αξιολογήθηκαν θετικά και με απόφαση της Χριστιάνας Καλογήτου εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Τα έργα αφορούν στην υλοποίηση ψηφιακών εφαρμογών για την ανάδειξη πολιτιστικών πόρων των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με χρήση νέων τεχνολογιών. Ειδικότερα για τη Χίο προβλέπεται:

  • «Ανάδειξη και προβολή μουσείων και μνημείων Χίου μέσω διαδραστικών ψηφιακών εφαρμογών και υπηρεσιών», με δικαιούχο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου και προϋπολογισμό 540.000 ευρώ.
  • «Σύστημα Augmented και Virtual  Reality για τις Βίγλες της Χίου», με δικαιούχο τον Δήμο Χίου και προϋπολογισμό 288.920 ευρώ.
  • «Ψηφιακές πολιτιστικές και τουριστικές διαδρομές στη Χίο: Η περίπτωση του Κάμπου», με δικαιούχο τον Δήμο Χίου και προϋπολογισμό 182.900 ευρώ.

Τα έργα αυτά αφορούν τα μεγάλα νησιά της Περιφέρειας, ενώ αντίστοιχα έργα έχουν ήδη ενταχθεί μέσω των Ο.Χ.Ε. και για τα μικρά νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Η υλοποίηση των έργων θα ξεκινήσει από τον Μάιο του 2019.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά: «Ο πολιτισμός αποτελεί το συγκριτικό μας πλεονέκτημα και η ανάδειξή του με κάθε τρόπο αποτελεί προτεραιότητά μας. Αξιοποιούμε τους πόρους του ευρωπαϊκού μας προγράμματος και χρηματοδοτούμε 12 σημαντικά έργα, ώστε χρησιμοποιώντας ψηφιακές τεχνολογίες ο πολιτιστικός μας πλούτος να φτάνει με κάθε σύγχρονο και πρόσφορο τρόπο στους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους εν δυνάμει επισκέπτες των νησιών μας».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ