13.12.2017 12:14

Καλύπτει τα στελέχη της η «Πρωτοβουλία» και ζητά από το Λαμπρινούδη «διευθύνσεις και ονόματα»

Με μια δύσκολα ερμηνεύσιμη απάντηση απαντά στην καταγγελία Λαμπρινούδη ότι στελέχη της δημοτικής αρχής έχουν άμεση σχέση με τη σίτιση και διανομή φαγητού στη ΒΙΑΛ η «Πρωτοβουλία». Στο τέλος της ανακοίνωσης της ουσιαστικά αποδέχεται, χωρίς πάντως να κατονομάζει, ότι στελέχη της δρουν ως ιδιώτες στον συγκεκριμένο τομέα και ζητά από τον Πολ. Λαμπρινούδη, αν έχει να καταγγείλει κάτι αξιόποινο, να καταθέσει στοιχεία στην Εισαγγελία.

Αναλυτικά αναφέρει:

κ. Λαμπρινούδη,

πάλι εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια

Η χθεσινή σας ανακοίνωση εκτός από εμπρηστική, είναι χρονικά άστοχη και άκυρη. Ήρθε παραμονή ενός πολύ κρίσιμου δικαστηρίου για τον τόπο μας, με προφανή στόχο το πρόσκαιρο πολιτικό κέρδος αλλά και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Για άλλη μια φορά, εσείς και οι σεναριογράφοι σας επιδεικνύετε ανευθυνότητα και ελαφρότητα στις ενέργειές σας, τοποθετώντας το συμφέρον το δικό σας πάνω από το συμφέρον της Χίου και επιλέγοντας για άλλη μία φορά να μεταφέρετε καφενειακού τύπου συζητήσεις στο δημόσιο διάλογο, με γενικολογίες και δήθεν κατηγορίες.

Όλα τα ερωτήματα που θέτετε, σας τα έχουμε απαντήσει ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ.

Κλείσαμε τον καταυλισμό της Σούδας, είμαστε άλλωστε ο ΜΟΝΟΣ Δήμος που προέβη σε κλείσιμο δομής προσφύγων.

Κινηθήκαμε νομικά κατά του Υπουργείου, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα των κατοίκων της Χίου (υπενθυμίζουμε τη μήνυση που έχει κατατεθεί κατά του Υπουργού, τα σχετικά εξώδικα, την καταγγελία της σύμβασης χρησιδανείου με το Υπουργείο), είμαστε άλλωστε ο ΜΟΝΟΣ Δήμος που τόλμησε να κινηθεί νομικά κατά της Κυβέρνησης.

Η προσφυγική/μεταναστευτική κρίση προφανώς δεν μπορεί να επιλυθεί με τις ενέργειες μιας Δημοτικής Αρχής. Το θέμα αυτό είναι καθαρά θέμα Κυβερνητικής και Ευρωπαϊκής Πολιτικής. Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας, προσπαθούμε να διευκολύνουμε τόσο την ζωή των κατοίκων της Χίου, όσο και των προσφύγων/μεταναστών, προκειμένου να υπάρχει ο μικρότερος δυνατός αντίκτυπος στην καθημερινότητά μας.

Αυτή η Δημοτική Αρχή αποτελείται από ανθρώπους οι οποίοι έχουν πραγματικές δουλειές και ιδιωτικό βίο, χωρίς να συσχετίζεται αυτό με τη σφαίρα του δημοσίου και του Δημοτικού τους καθήκοντος και αποφάσεων. Ίσως οι πολιτικές εμπειρίες του κυρίου Λαμπρινούδη να μην του έχουν επιτρέψει να διαμορφώσει ξεκάθαρες γραμμές ανάμεσα στο ιδιωτικό και το δημόσιο. Για εμάς όμως είναι κάτι το προφανές. Επομένως, μιλήστε με στοιχεία, καταγγείλετε οτιδήποτε αξιόποινο έχει συμβεί στην κα Εισαγγελέα, γνωρίστε μας παράνομες πράξεις που μας διαφεύγουν και θα συνυπογράψουμε τις καταγγελίες σας.

Αν δεν το κάνετε όμως, θα είστε εσείς οι υπόλογοι.

 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ