3.12.2021 14:40

Και με τη «βούλα» η Χίος στο δίκτυο των Bike Friendly δήμων (ΒΙΝΤΕΟ)

Στόχος η πράσινη μετακίνηση και η προσέλκυση τουριστών

Την πιστοποίηση και το σήμα που αποδεικνύουν ότι η Χίος εντάσσεται στο δίκτυο των φιλικών προς το ποδήλατο προορισμών, παρέδωσε η Διευθύντρια της εταιρίας  NATTOUR, Βίκυ Καραντζαβέλου στο Δήμαρχο, Στ.Κάρμαντζη και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Κ. Βεργίνα.

Παρόντες στην παραλαβή της πιστοποίησης και του σήματος ήταν και εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης και του τουρισμού, όπως ο Πρόεδρος καταστημάτων εστίασης, Κ. Βεζέρης, ο Πρόεδρος του Ιδιωτικού Φορέα Τουρισμού, A. Νεαμονίτης, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Χίου, Α. Μαϊστράλη και ο Γενικός Γραμματέας του Φορέα Τουρισμού και της Ένωσης Ξενοδόχων, Γιάννης Συράκης.

 

Για μια πράσινη πόλη εκτός από έργα χρειάζεται και πράσινη μετακίνηση

Ο Δήμαρχος, Στ. Κάρμαντζης αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη πιστοποίηση, τονίζοντας ότι εντάσσεται στην προσπάθεια του Δήμου, η Χίος να εφαρμόσει στην πράξη το σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας:

«Οι πολίτες πρέπει να αφήσουν το αυτοκίνητο και να μετακινηθούν ειδικότερα στην πόλη και στις πολυσύχναστες περιοχές μας με το ποδήλατο».

Η Διευθύντρια της εταιρίας  NATTOUR, Βίκυ Καραντζαβέλου, αναφέρθηκε στο στόχο του δικτύου «Bike Friendly Hotel» ο οποίος προσαρμόζεται στις επιλογές των τουριστών που επιλέγουν την πράσινη μετακίνηση.

Μάλιστα εκτός από την πιστοποίηση η Χίος ανοίγει διαύλους επικοινωνίας και με άλλους Δήμους που έχουν ενταχθεί στο συγκεκριμένο δίκτυο σύμφωνα με την κα. Καραντζαβέλου:

«Μεταξύ των Δήμων υπάρχει μια δικτύωση και ανταλλαγής τεχνογνωσίας ώστε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά με στόχο την ήπια μετακίνηση».

Τα οφέλη της πράσινης μετακίνησης εκτός από περιβαλλοντικά στοχεύουν και στην προσέλκυση τουριστών καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον τουριστών για μετακίνηση σε πόλεις φιλικές  σε ποδηλάτες.

Με την σειρά του ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Κ. Βεργίνας ανέφερε ότι η προσπάθεια για την λήψη του συγκεκριμένου σήματος ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια και όπως δήλωσε «ήταν μια ευκαιρία να αξιολογηθεί η κατάσταση του νησιού με στόχο να βελτιώσουμε τις υποδομές και τις δράσεις μας».

Τέλος έχει σημασία να τονίσουμε ότι η Χίος ανάμεσα σε 332 Δήμους της Ελλάδος  κατέχει την 8η θέση λαμβάνοντας την συγκεκριμένη πιστοποίηση.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ