31.10.2018 21:35

Κ. Μουσουρούλης | Κλείνει τα σενάρια ανάμειξής του με τον Δήμο Χίου

Με δήλωσή του στο Facebook ξεκαθαρίζει ότι δεν διεκδικεί το αξίωμα του Δημάρχου στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές

Κάθε παράθυρο συμμετοχής του στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, ως υποψήφιος Δήμαρχος Χίου, κλείνει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο πρώην Υπουργός της Ν.Δ. Κ. Μουσουρούλης.

Σε αυτή κάνει λόγο για πολιτικούς κύκλους και «wanna be» ρυθμιστές καταστάσεων που χρησιμοποιούσαν τη δήθεν υποψηφιότητά του σε μία προσπάθεια να παραγοντίσουν, να παραπλανήσουν ή να τραβήξουν την προσοχή.

Δικαιολογώντας τη μη ανάμειξή του στα κοινά ο Κ. Μουσουρούλης σημειώνει ότι οι συγκυρίες δεν προσφέρονται για ένα τέτοιο εγχείρημα, αποδίδοντας αυτή του την απόφαση μεταξύ άλλων σε προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους.

Αναλυτικά η δήλωση Μουσουρούλη:

Η τέχνη της μαριονέτας γεννήθηκε στην Ελλάδα (5ος αιώνας π.Χ.). Δεν το βρίσκω τυχαίο. Στη θεατρική σκηνή, ο παίχτης κινεί τα νήματα και ως εκ τούτου ελέγχει τη μαριονέτα. Στη μικροπολιτική σκηνή αντίθετα, ο παίκτης αισθάνεται ότι κινεί τα νήματα και νομίζει ότι ελέγχει τη μαριονέτα (ελέω πελατειακών σχέσεων). Πέριξ αυτών των wanna-be ρυθμιστών - με ή χωρίς την αφορμή μισής δήθεν "τυχαίας" κουβέντας ή ενός "ξέρω, μου το είπε ένας δικός μου από μέσα!" - διανοίγονται διάφορα μικροπολιτικά πηγαδάκια που, κομψά και δημοσιογραφικά, ονομάζονται "πολιτικοί κύκλοι" ή "καλά πληροφορημένες πηγές".

Τις πηγές αυτές, συχνά επικαλούνται όσοι θέλουν να γίνουν πιστευτοί, κατά την προσπάθειά τους να παραγοντίσουν, να παραπλανήσουν, ή, απλώς, να τραβήξουν την προσοχή. Τα έχει αυτά η πολιτική μας κουλτούρα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο που παρακολουθώ. Όμως η σοβαρή πληροφόρηση δεν χρειάζεται "τιτιβίσματα". Είναι αυτόφωτη, γιατί αντικατοπτρίζει την ενδογενή αλήθεια των γεγονότων και την εντιμότητα των ανθρώπων περί ων ο λόγος.

Αυτές οι σκέψεις μου γεννήθηκαν με αφορμή την εμπλοκή και του δικού μου ονόματος, το οποίο άκουσα να παίζεται στο πόκερ των δυνητικών υποψηφίων για τη θέση του δημάρχου Χίου. Επειδή η επαγγελματική μου ιδιότητα δε μου επιτρέπει να διαθέτω άλλο μέσο ενημέρωσης για τις σκέψεις ή τις δραστηριότητές μου, με την παρούσα ανάρτηση, θα ήθελα να ενημερώσω τους Χιώτες φίλους και συμπολίτες ότι δε διεκδικώ το αξίωμα του δημάρχου Χίου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Οι συντοπίτες μου που κατά το παρελθόν με στήριξαν, με ψήφισαν και με ξαναψήφισαν, πιστεύοντας τόσο στο όνομά μου, όσο και στο όραμά μου για τον τόπο αλλά και στο έργο μου γι' αυτόν, ήδη γνωρίζουν απευθείας, από εμένα τον ίδιο, την απόφασή μου αυτή, όσο και αν η θέση του δημάρχου είναι εξόχως τιμητική για εμένα και αναλόγως θα την τιμούσα και εγώ.

Οι συγκυρίες δεν προσφέρονται ωστόσο. Όπως τους εξήγησα, ζητήματα επαγγελματικού και προσωπικού χαρακτήρα δε μου επιτρέπουν να αφιερωθώ εξολοκλήρου σε αυτό το λειτούργημα. Στη ζωή μου έμαθα να προσπαθώ για το ολοκληρωμένο και το άριστο. Στη Χίο δε θα επέτρεπα στον εαυτό μου να προσφέρει τίποτα λιγότερο. Είμαι σίγουρος ότι η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και ο κόσμος της θα κάνουν ελεύθερα την καλύτερη δυνατή επιλογή μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων.

Η σημερινή ανάρτηση, αποτελεί λοιπόν και τη μόνη καλά πληροφορημένη και αξιόπιστη πηγή από εδώ και στο εξής, εφόσον η ανάλογη, δια στόματος, ενημέρωση που παρείχα σε όποιον με ρώτησε σχετικά, φαίνεται ότι δεν έπιασε τόπο. Mea culpa.

Θα συνεχίσω βεβαίως να υπάρχω και να προσφέρω στον τόπο μου - στη Χίο του παππού μου, του πατέρα μου, στο νησί που με γέννησε, με τίμησε και με υποδέχεται κάθε φορά ανοιχτόκαρδα - με όλους τους τρόπους που έχω. Αυτό έκανα πάντα, αυτό κάνω και θα εξακολουθήσω να κάνω και στο μέλλον. Με πίστη, αφοσίωση και αξιοπιστία. Σε λίγο ολοκληρώνω και ένα βιβλίο για όλα αυτά.

Και μια σκέψη ακόμα: Εμείς οι Χιώτες, τόσο στα μάτια τα δικά μου όσο και σε εκείνα λαών ανά τον κόσμο που έχω επισκεφθεί, έχουμε μια ιδιαίτερη στόφα. Αναγνωριζόμαστε μεταξύ μας, τιμούμε τους ανθρώπους με μπέσα και πολλές φορές με τη σιωπή της γνώσης, της επίγνωσης, της σοφίας. Μιλάμε λίγο, ταξιδεύουμε πολύ, καραβοκύρηδες των ψυχών, αετοί που μετρούν τη σκιά τους πάνω στα κύματα. Και πάντα παραμένουμε Χιώτες! Οι υπόλοιποι απλά...ας "τιτιβίζουν"...

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ