Αυτοδιοίκηση

13/12/17 18:12

τελ. ενημ.: 14/12/17 16:21

Ιδιωτικά κερδίζουν απ’ την παρουσία μεταναστών, δημόσια προασπίζουν το συμφέρον του τόπου. Γίνεται;

Σε βεντέτα που δύσκολα θα κλείσει μετατρέπεται για τη δημοτική αρχή και τη μείζονα αντιπολίτευση η μομφή της δεύτερης προς την πρώτη ότι στελέχη της απολαμβάνουν επ’ αμοιβή υπηρεσίες για τη διαμονή των προσφύγων στη δομή της ΒΙΑΛ.

Με βάση την πρωινή ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας» επανέρχεται ο Πολ. Λαμπρινούδης με την ακόλουθη δήλωση:

«Η περίοδος των δωρεάν σεμιναρίων ηθικοπλαστικού περιεχομένου για τη δημοτική αρχή έχει παρέλθει προ πολλού. Προεκλογικά και ένα χρόνο μετά στόλισαν με κάθε αήθη χαρακτηρισμό τον επικεφαλής και τα στελέχη του «Όλοι μαζί για τη Χίο μας». Δεν τόλμησαν ποτέ να αποδείξουν το βάσιμο των ισχυρισμών τους.

Σήμερα είναι πια αργά, μιλούν πράγματι οι πράξεις τους. Μοχθήσαμε, μαζί με το σύνολο της κοινωνίας της Χίου, να πείσουμε το δήμαρχο να απογαλακτιστεί από το δόγμα Μουζάλα για το μέλλον των νησιών μας. Δεν είμαστε πεπεισμένοι ότι τα έχουμε πετύχει.

Είμαστε όμως πια βέβαιοι για τα κίνητρα τους μετά την απάντηση της «Πρωτοβουλίας». Καταγγέλλουμε δημόσια ότι στελέχη της δημοτικής αρχής, με την απόλυτη κάλυψη και γνώση του δημάρχου Χίου, δρουν επιχειρηματικά στη ΒΙ.ΑΛ.. Συνάπτουν συμβάσεις  με το Ελληνικό Δημόσιο με αμοιβή καθοριζόμενη με το «κομμάτι». Όσα η «Πρωτοβουλία» χαρακτηρίζει «κουβέντες καφενείου» ο συνδυασμός μας τα καταγγέλλει  δημόσια. Κι αφήνει στην κρίση των δημοτών, των κατοίκων του Χαλκειούς και των Καμποχώρων, να κρίνουν αν οι άνθρωποι που ιδιωτικά αμείβονται (άραγε πόσο;) για να προσφέρουν υπηρεσίες στους πρόσφυγες, με τη δημοτική τους ιδιότητα προασπίζουν τα συγκρουόμενα συμφέροντα του τόπου.

Για μας είναι πια ξεκάθαρο. Οι μεταμορφώσεις της δημοτικής αρχής στο προσφυγικό έχουν την αμειβόμενη εξήγηση τους. Στελέχη της κάνουν μια χαρά την ιδιωτική δουλειά τους, ενώ η κοινωνία του νησιού μπλέκει σε μια αβάσταχτη δουλεία.

Δίνουμε το χρονικό περιθώριο στη δημοτική αρχή να διαχωρίσει τη θέση της από όσα στελέχη της συναλλάσσονται με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο με το καθεστώς της ΒΙ.ΑΛ..  Δεν συνάδει πολιτικά να παλεύεις να κλείσεις ό,τι ιδιωτικά σου προσπορίζει οφέλη. Αυτό που εκείνη παριστάνει πως δεν καταλαβαίνει, το καταλαβαίνουν όντως και τα καφενεία.

Η έλλειψη θάρρους εκ μέρους της θα υποχρεώσει το συνδυασμό μας να δημοσιοποιήσει όλα τα στοιχεία στην κοινωνία, εκεί που υπάρχει ο πραγματικός αντίκτυπος.»

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση