10.1.2018 9:45

Η τριγωνική σχέση που θα κρίνει τις υποψηφιότητες

ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ – ΚΑΡΜΑΝΤΖΗΣ – ΒΟΥΡΝΟΥΣ ΣΕ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΥΘΡΑΥΣΤΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ

Τις τελικές αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2.019 και την οριστική ημερομηνία διεξαγωγής τους αναμένουν οι αιρετοί για να καθορίσουν τις δικές τους οριστικές αποφάσεις.

Η φημολογούμενη πρόθεση μετακίνησης του Στ. Κάρμαντζη από την Περιφέρεια στο Δήμο είναι αυτή την ώρα το εκκρεμές που θα καθορίσει τις κινήσεις των υπόλοιπων πρωταγωνιστών της αυτοδιοικητικής σκηνής. Ο αντιπεριφερειάρχης δεν κρύβει το ενδιαφέρον του για τη διεκδίκηση του Δήμου Χίου και τα μηνύματα έχουν ήδη μεταφερθεί στη Χρ. Καλογήρου. Τις σχέσεις των δυο τους συνεχίζει να διέπει η έντονη καχυποψία, γεγονός που διακρίνεται καθαρά και από την επιστολή Κάρμαντζη, ως απάντηση στο χθεσινό ρεπορτάζ του «π».

Εκατέρωθεν αιχμές

Η προτροπή της Χρ. Καλογήρου στη σύσκεψη του περιφερειακού συνδυασμού την περασμένη Κυριακή να κατατεθούν προτάσεις για τη Χίο κι εκείνη αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας τη χρηματοδότηση τους, δεν έμεινε αναπάντητη από το Στ. Κάρμαντζη. Στη δική του τοποθέτηση αντέτεινε ότι υπάρχουν μελετημένα έργα οδοποιίας για το νησί μας, τα οποία απαιτούν χρηματοδότηση περίπου 20 εκ. ευρώ, η οποία σήμερα δεν υπάρχει. Συγκεκριμένα ο Στ. Κάρμαντζης ονομάτισε τα έργα βελτίωσης της βατότητας του οδικού δικτύου Καμπιών – Λεπτοπόδων (5 εκ. ευρώ), την πσράκαμψη του Χαλκειούς (4,5 εκ. ευρώ) και την παράκαμψη της Καλλιμασιάς, έργο το οποίο με μια επικαιροποίηση της μελέτης υπολογίζεται ότι θα αντλήσει πόρους περί των 10 εκ. ευρώ.

Επιλογή από τον περιφερειάρχη;

Η πληροφόρηση από το Υπουργείο Εσωτερικών ότι με το νέο νόμο θα δίνεται στον εκλεγμένο περιφερειάρχη η δυνατότητα  επιλογής των χωρικών αντιπεριφερειαρχών από την ομάδα των εκλεγμένων συμβούλων είναι μάλλον απαγορευτική για τη συνέχιση της αυτοδιοικητικής παρουσίας Κάρμαντζη στο β’ βαθμό.

Τα «γλυκά μάτια» με Βουρνού

Το έλλειμμα εμπιστοσύνης στις σχέσεις του με τη Χρ. Καλογήρου τροφοδοτείται από την τελευταία και από την έκδηλη οικειότητα με την οποία περιβάλει τον Μαν. Βουρνού. Όσοι συνέπεσαν σε δημόσιες εκδηλώσεις στις οποίες παρέστησαν περιφερειάρχης και δήμαρχος Χίου διαπίστωσαν ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα στις μεταξύ τους σχέσεις. Κλίμα το οποίο επισφραγίζονταν μέχρι και με … selfies, σαν να ήθελε, κυρίως η Χρ. Καλογήρου, να υποδηλώσει την εκτίμηση της και τη συμμαχία της με τον δήμαρχο του νησιού.

Το μεγάλο ερώτημα

Τι θα συμβεί όμως στην περίπτωση που ο Στ. Κάρμαντζης αποφασίσει και αμετάκλητα ανακοινώσει μια υποψηφιότητα του στο Δήμο Χίου; Ποιες πολιτικές συμμαχίες θα εκδηλωθούν; Ο ίδιος στη σύσκεψη υπό τη Χρ. Καλογήρου ξεκαθάρισε ότι «θα δώσει μάχες μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας του», υπερασπιζόμενος το έργο που παράγεται στην Περιφέρεια. Είναι δυνατόν να κινηθεί εναντίον της Χρ. Καλογήρου ο μέχρι την τελευταία στιγμή συνεργάτης της ή το αντίστροφο; Μπορεί δηλαδή η Χρ. Καλογήρου να εκδηλώνει ανοιχτά την συμπάθεια της στο Μαν. Βουρνού, όταν αντίπαλος του θα είναι ο μέχρι τότε στενότερος στη Χίο συνεργάτης της;

Η εξέλιξη της τριγωνικής σχέσης θα κρίνει πολλά στο δρόμο προς τις εκλογές κι ίσως επιτρέψει και σε άλλες υποψηφιότητες να … ανθίσουν.

 

Όποιος έχει μάτια βλέπει

κ. Διευθυντά

Θεωρώ αναγκαίο να υπενθυμίσω προς όλες τις κατευθύνσεις ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου μοναδική μας έγνοια και φροντίδα είναι η αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων. Με όλες μας τις δυνάμεις από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε καθήκοντα γι’ αυτό εργαζόμαστε.

Έργα ολοκληρώνονται, υλοποιούνται, προγραμματίζονται. Προτάσεις υπάρχουν, κατατίθενται και διεκδικούμε την ένταξη και χρηματοδότησή τους. Όποιος έχει μάτια βλέπει.

Αυτό πράττουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας μας.  Αυτή είναι άλλωστε και η εντολή που μας έδωσαν με την εμπιστοσύνη τους οι συμπολίτες μας σε Χίο, Οινούσσες και Ψαρά, την οποία θα υλοποιήσουμε στο ακέραιο.

Φιλικά

Σταμάτης Κάρμαντζης

Αντιπεριφερειάρχης Χίου 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ