Αυτοδιοίκηση

24/12/17 16:15

τελ. ενημ.: 25/12/17 17:06

Η μάνα του νερού αφήνεται να πηγαίνει χαμένη

• Ακόμα και με περιορισμένες βροχοπτώσεις ο Ναγός φωνάζει για τη δυναμική του.

Το 2.017 μας εγκαταλείπει έχοντας στο ενεργητικό του, τουλάχιστον στο δεύτερο μισό του, περιορισμένες βροχοπτώσεις. Η δυναμική των νερών του Ναγού, ωστόσο, δεν κρύβεται ούτε υπό τέτοιες συνθήκες.

Την ώρα που οι αρχές και κατ’ επέκταση το νησί  μένουν προσκολλημένοι σε λογικές αφαλατώσεων,  ξοδεύοντας πολλά εκατ. ευρώ σε υδρευτικές επενδύσεις περιορισμένης απόδοσης, τα πηγαία νερά του Ναγού αφήνονται, κατά χιλιάδες κυβικά, να χύνονται απευθείας στη θάλασσα.

Η φωτογραφία αποτυπώνει τι συμβαίνει σήμερα στο Ναγό, στη «μάνα του νερού», όπως ονομάζεται. Δυστυχώς η τραγική κατάληξη του έργου τοποθέτησης σωλήνων για τη μεταφορά του συγκεκριμένου νερού έχει, από τη δεκαετία του ’90, σταματήσει κάθε περεταίρω ενέργεια αξιοποίησης των επιφανειακών, εξαιρετικής ποιότητας υδατικών αποθεμάτων. Εκατομμύρια ευρώ σπαταλούνται σε έργα που εν τέλει προσφέρουν δυσανάλογη απόδοση (βλ. φράγμα Κατράρη) και η λύση του υδρευτικού προβλήματος του νησιού, που μας φωνάζει από μόνη της, δεν εξετάζεται ούτε από τη ΔΕΥΝΧ, ούτε από το πολιτικό μας σύστημα στο σύνολο του. Ο παραλογισμός στο ζενίθ του! 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση