16.12.2021 10:48

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Χίου για τις αυξήσεις της ΔΕΥΑΝΧ

Ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία οι αυξήσεις στη ΔΕΥΑΧ με τις αντιπολιτεύσεις να μη συμφωνούν με την πρόταση των 2 € μηνιαίως στους λογαριασμούς, που σημαίνει 24€ το λιγότερο το χρόνο και με ότι προσαυξήσεις προβλέπονται ανά περιοχή.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δεν συμφωνήσαμε με αυτή την πρόταση και σε ερώτηση που θέσαμε στο πρόεδρο παραδέχτηκε ότι γίνονται συζητήσεις σε ανώτερα επίπεδα, υπουργείων, ΚΕΔΕ, Ομοσπονδίας των ΔΕΥΑ, για να βρεθούν μέτρα που θα εξομαλύνουν και ελαφρύνουν τις υπέρογκες αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος και την ρήτρα αναπροσαρμογής, αφού όλοι Δήμοι και Δημοτικές εταιρείες επιβαρύνονται κατά πολύ.

Προτείναμε την αναβολή λήψης απόφασης προς το παρόν με το παρακάτω σκεπτικό:

  • Να περιμένουμε τις εξελίξεις από τις συζητήσεις που γίνονται, διότι εφόσον ψηφιστεί η τιμολογιακή πολιτική για το 2022, δεν μπορεί να αλλάξει , τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται στην ΔΕΥΑΧ, μέσα στο έτος για το οποίο αναφέρεται. Οπότε εάν έλθουν οι όποιες αυξήσεις οι δημότες θα έχουν επιβαρυνθεί τις αυξημένες τιμές.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος και η διοίκηση μετακυλούν οικονομικά βάρη στις πλάτες των δημοτών κατηγορώντας όσους δεν συμφωνούν ότι επιζητούν το κλείσιμο της εταιρείας με τη στάση μας. 

Ξεχνούν και δεν αναφέρουν τις ασυνέπειες τους όπως η μη πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ, το κέρδος που θα είχε η εταιρεία από τις εκπτώσεις λόγω συνεπούς αποπληρωμής λογαριασμών, τις άστοχες επιλογές και ενέργειες για βιολογικούς Βολισσού και Καταρράκτη, της αφαλάτωση του Βροντάδου και την νέα τοποθέτηση αφαλάτωσης στη μαρίνα , που κόστισαν χρόνο και χρήμα και για τα οποία δεν γίνεται κουβέντα. 

Αντίθετα ο πρόεδρος μας κατηγορεί για λαϊκισμό και δημαγωγία κρίνοντας από τον ίδιο . 

Η στάση μας ως παράταξη είναι συνεπής και συνεχής όλα τα χρόνια με αρχή μας πάντα την υπεράσπιση των συμφερόντων των δημοτών.

Είμαστε δε βέβαιοι ότι αν οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΧ καταβάλουν προσπάθεια, παρά τον φόρτο τους, για διερευνήσουν εξοικονόμηση πόρων είτε οικονομικών είτε υδάτινων , έχουν τόσο την ικανότητα αλλά και τη δυνατότητα να το πετύχουν και για μας αυτό είναι το ζητούμενο στην παρούσα φάση. 

Ξεχνούν πως ασχέτως ότι λειτουργούν τη ΔΕΥΑΧ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στοχεύοντας μόνο στο κέρδος στις πλάτες των δημοτών, η ίδρυση της προβλέπει και το κοινωφελές που η δημοτική αρχή , ο δήμαρχος και η διοίκηση της εταιρείας το έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια.

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ