9.1.2018 10:41

Η Χριστιάνα ήρθε για να ξεκαθαρίσει ότι … θα μείνει

ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΦΟΣΟΝ ΤΗΣ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Να σβήσει κάθε ενδοιασμό ότι δεν θα είναι παρούσα και στις επόμενες περιφερειακές εκλογές επεδίωξε η Χρ. Καλογήρου στην Κυριακάτικη συνάντηση, μετά από καιρό, με τα εκλεγμένα μέλη του συνδυασμού της.

Η περιφερειάρχης από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι θα είναι υποψήφια στις εκλογές του 2019, για τις οποίες έχει την πεποίθηση ότι θα γίνουν με απλή αναλογική. «Κατανοώ απόλυτα όποιον έχει δηλώσει ότι δεν θα συνεχίσει στο δεύτερο βαθμό», είπε στους συνεργάτες της η Χρ. Καλογήρου, όσοι όμως ανέμεναν ότι ο Στ. Κάρμαντζης θα σηκώσει το γάντι και θα διαλευκάνει την έντονη φημολογία ότι έχει στραμμένη την προσοχή του στο Δήμο Χίου, διαψεύστηκαν. Την ίδια τακτική εφάρμοσε και το σύνολο των παριστάμενων συμβούλων, με μόνη απουσία του Δημ. Μεσολλογγίτη. Κανένας δεν άνοιξε τα χαρτιά του, ούτε ανακοίνωσε τις προθέσεις του. Στο σύνολο τους οι σύμβουλοι δεσμεύτηκαν απλά να στηρίξουν μέχρι τέλους της θητείας το έργο που περιφερειακής αρχής, με την Χρ. Καλογήρου να τους πείθει ότι έγιναν πολλά και σημαντικά και μπορούν να γίνουν ακόμα περισσότερα.

 

Η ΕΝΑ και η αδικημένη … Σάμος

Τη συζήτηση απασχόλησε έντονα η κατάληξη της ΕΝΑ Χίου, με τον Γιάννη Μανάρα να εκφράζει την πικρία του ότι εγκαταλείφθηκε, δεν στηρίχθηκε, ενώ ανέλαβε ο ίδιος το κόστος για το κλείσιμο της Εταιρείας. Νωρίτερα η Χρ. Καλογήρου είχε επιχειρήσει να αποσείσει από πάνω της την ευθύνη, θυμίζοντας στους συνεργάτες της ότι εκείνοι ζήτησαν την επανεργοποίηση της ΕΝΑ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ανέμενε από τους ίδιους περισσότερες πρωτοβουλίες.

«Η εικόνα της περιφερειακής αρχής στη Χίο αδικεί το έργο που πραγματικά έχει γίνει», ανέφερε η Χρ. Καλογήρου, τονίζοντας ότι δεν προβάλλεται σωστά, προσθέτοντας μάλιστα ότι κακώς η Χίος διαμαρτύρεται για ανισοκατανομή πόρων, με τη δική της αίσθηση να είναι ότι αδικημένη μέχρι τώρα είναι η Σάμος!

 

Διψασμένοι για διάλογο

Οι περισσότεροι σύμβουλοι χαιρέτησαν την επικοινωνία έπειτα από καιρό κι έδειξαν διψασμένοι για μια πιο συχνή επαφή. Τακτικές συναντήσεις ζήτησαν ο Κ. Παπαδόπουλος και ο Γ. Ξενάκης, ενώ ο Παντ. Μπουγδάνος επεσήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που ο συνδυασμός συζητά το Τεχνικό Πρόγραμμα και δεν καλούνται απλώς για να το εγκρίνουν.

Θέμα επάρκειας των Τεχνικών Υπηρεσιών έθεσε ευθέως ο Ν. Αγραφιώτης, ζητώντας ακόμα και το ενδεχόμενο υπογραφής συμβάσεων με ιδιώτες μηχανικούς προκειμένου να εκπονηθούν μελέτες.

Τα ξενύχτια κι ο ιδρώτας

Το έργο του συνδυασμού υπεραμύνθηκε ο Στ Κάρμαντζης, πλέκοντας συχνά το εγκώμιο για τη συνεργασία τους στη Χρ. Καλογήρου αλλά και στον Θοδ. Βαλδσαμίδη. «Αυτό το έργο δεν θα το χαρίσουμε σε κανέναν», είπε ο αντιπεριφερειάρχης, σημειώνοντας ότι έγινε με πολύ ιδρώτα και ξενύχτι. «Κάποιοι μπορεί να μην με πηγαίνουν σαν πρόσωπο», συμπλήρωσε, «έχουμε κοινό καθήκον όμως να καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις μέχρι το τέλος της θητείας μας». Απ’ το στόμα του, πάντως, δεν βγήκε η πολυαναμενόμενη … είδηση. Ο αντιπεριφερειάρχης δεν αναφέρθηκε στα μελλοντικά ατομικά του σχέδια, αφήνοντας μετέωρο, τουλάχιστον στο συνδυασμό του, το ερώτημα αν επιθυμεί να συνεχίσει από την ίδια θέση ή έχει χαράξει οριστικά δημοτική ρότα.

 

Φέρτε προτάσεις, μην σας απασχολεί η χρηματοδότηση

Στην κριτική που δέχεται ότι δεν υπάρχουν νέα έργα για τη Χίο η Χρ. Καλογήρου απάντησε με … επίθεση. «Σας αρνήθηκα ένταξη νέων προτάσεων; Καταθέστε τις κι εγώ είμαι εδώ για να εξασφαλίσω τη χρηματοδότηση τους», είπε στους αιρετούς συνεργάτες της, αφήνοντας έμμεσες αιχμές για απουσία τοπικών προτάσεων.

Η περιφερειάρχης ζήτησε να καταβληθούν προσπάθειες για εξοικονόμηση πόρων μέσα από τη μείωση των λειτουργικών δαπανών, ώστε να κατευθυνθούν σε μελέτες για την ωρίμανση νέων έργων. Δεσμεύτηκε δε από την πλευρά της ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να χρηματοδοτηθούν.

 

Η συνάντηση πάντως, διάρκειας περίπου 1,5 ώρας, ολοκληρώθηκε χωρίς να κατατεθούν προτάσεις, με τους συμβούλους να αναλαμβάνουν την υποχρέωση σύντομα στο γραφείο της Χρ. Καλογήρου να κατατεθεί σημείωμα με τις σκέψεις για νέα έργα του συνδυασμού του νησιού.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ