18.7.2017 17:48

Η ΔΕΗ «αποζημιώνει» την Αμανή

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ «ΣΤΑΘΜΕΥΕΙ» ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΤΗ ΒΟΛΙΣΣΟ

Με ένα ολοκαίνουργιο πυροσβεστικό  όχημα προμηθεύει την περιοχή της Αμανής η ΔΕΗ Ανανεώσιμες,  ως  αποζημίωση των καταστροφικών συνεπειών της πυρκαγιάς του 2012  που προκλήθηκε από βλάβη στις ανεμογεννήτριες του Μελανιούς και έκαψε τεράστιες εκτάσεις γης σε Μελανιός Άγιο Γάλας και Νενητούρια.

 Το πυροσβεστικό όχημα παραδόθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Δήμο Χίο, ο οποίος αποφάσισε την παραμονή του στη Βολισσό, με την αιτιολογία της μη ύπαρξης ανθρώπινου δυναμικού στα υπόλοιπα χωριά της Αμανής. « Το πυροσβεστικό όχημα ευελπιστούμε να γίνει η αφορμή για τη συγκρότηση μιας νέα  εθελοντικής ομάδας  δασοπροστασίας, στα πρότυπα της επιτυχημένης ομάδας των Αγιασμάτων», σημείωσε ο Δήμαρχος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με αφορμή την παραλαβή του πυροσβεστικού οχήματος, προσθέτοντας παράλληλα ότι όλοι οι πληγέντες κάτοικοι από την πυρκαγιά έχουν αποζημιωθεί από τη ΔΕΗ σε ποσοστό 95%. «Περίπου 370.000€ δόθηκαν ως αποζημιώσεις στους πληγέντες. Επίσης η ΔΕΗ ανταποκρινόμενη στο αίτημά μας για αποκατάσταση μέρους του αγροτικού δικτύου των χωριών Μελανιούς, Αγίου Γάλακτος, Νενητουρίων ετοιμάζει ήδη μελέτη και σε σύντομο διάστημα το έργο θα είναι έτοιμο να εκτελεστεί», ανέφερε ο κ. Βουρνούς επισημαίνοντας ότι ο διαγωνισμός για την αντικατάσταση των ανεμογεννητριών απέβη άκαρπος δύο φορές.

Τέλος ο  Δήμαρχος απαντώντας στο ερώτημα του «π» για τη μη διάθεση του νέου πυροσβεστικού οχήματος στις περιοχές που επλήγησαν και το έχουν πραγματική ανάγκη , επισήμανε ότι  η έλλειψη κατάλληλα εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού τα χωριά  καθιστά  δύσκολη τη χρήση του οχήματος. « Το όχημα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον οποιοδήποτε. Εξάλλου έχει ενταχθεί στο σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας και της πυροσβεστικής και θα πηγαίνει όπου κρίνεται απαραίτητο. Επίσης εξετάζουμε το ενδεχόμενο της παραχώρησης του στην εθελοντική ομάδα πυροπροστασίας των Αγιασμάτων που ήδη διαθέτει τρία οχήματα», είπε συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι η ενεργοποίηση των κοινωνιών στα θέματα της εθελοντικής πυροπροστασίας και η Βολισσός είναι μια κοινωνία που θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ