4.10.2017 10:47

«Η αντίδραση των Χαλκούσων να έχει αποδέκτες όσους δημιούργησαν τη ΒΙ.ΑΛ.»

Ανακοίνωση της "Χιακής Συμπολιτείας" για τη σημερινή κινητοποίηση στο Hotspot

 «Η επέκταση της ήδη απάνθρωπης ΒΙΑΛ έρχεται να προσθέσει μια ακόμη μελανή σελίδα στην ήδη Μαύρη Βίβλο της αντιμετώπισης των προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά από την ελληνική κυβέρνηση, υπό τις εντολές και ευλογίες των συντηρητικών δυνάμεων της Ευρώπης». Με αυτή τη φράση η «Χιακή Συμπολιτεία» επιχειρεί να δώσει το πραγματικό στίγμα της σημερινής συγκέντρωσης των κατοίκων του Χαλκειούς έξω από τη ΒΙ.ΑΛ.

Η «Χιακή Συμπολιτεία βάλλει κατά της Κυβέρνησης τονίζοντας ότι έχει στιγματίσει τη Χίο αλλά και τα υπόλοιπα νησιά σαν ανάχωμα στην έξοδο των απελπισμένων, προκαλώντας την αντίδραση όσων αντιστέκονται στον στιγματισμό των νησιών και στην απανθρωπιά στους πρόσφυγες και μετανάστες.

«Με αυτά ως δεδομένα, η εξαγγελθείσα για σήμερα κινητοποίηση των κατοίκων του Χαλκειούς δεν θα έπρεπε σε καμιά περίπτωση να έχει προορισμό το χώρο της ΒΙΑΛ, αλλά τους χώρους όσων τη δημιούργησαν. Η αντίσταση των κατοίκων στον στιγματισμό και την απανθρωπιά δεν έχει νόημα να εκδηλωθεί σε ένα χώρο όπου ζουν μεταξύ άλλων και εκατοντάδες παιδιά, όπου προσπαθούν να επιβιώσουν στιβαγμένες σε σκηνές και κοντέινερ κυνηγημένες και ταλαιπωρημένες ανθρώπινες υπάρξεις», αναφέρει και συνεχίζει λέγοντας ότι: «Η αντίδραση των κατοίκων πρέπει να έχει αποδέκτες τους υπεύθυνους του δράματος της ΒΙΑΛ, όχι τα θύματά του.

Πρώτα, την κυβέρνηση που στιβάζει κι εγκλωβίζει ανθρώπους σε άθλιες αποθήκες ψυχών, ομνύοντας στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, αδιαφορώντας αποδεδειγμένα για το βάρος που φορτώνει στις τοπικές κοινωνίες.

Κατόπιν, τις συντηρητικές δυνάμεις στην Ευρώπη που σαν άλλη αποικιοκρατική δύναμη έχει στείλει ένα στρατό γραφειοκρατών και δυνάμεων ασφαλείας για να διατηρεί τον εγκλωβισμό.

Τρίτον, όλων των αιρετών (από τη δημοτική αρχή και όχι μόνο) που παρά την τεκμηριωμένη διαφωνία της δικής μας παράταξης ψήφισαν να παραχωρηθεί η ΒΙΑΛ, καθιστώντας την τοπική αυτοδιοίκηση ουραγός των εξελίξεων αντί πρωταγωνιστή.

Στη ΒΙΑΛ χρειάζεται καθημερινή κινητοποίηση, αλλά για να εξασφαλίζονται τρόφιμα, ρούχα και είδη ανάγκης. Για να είναι αποτελεσματική μια δημοκρατική κινητοποίηση-διαμαρτυρία ενάντια στους υπεύθυνους της απάνθρωπης πολιτικής που στιγματίζει το νησί δεν πρέπει να κατευθυνθεί στα θύματα της ΒΙΑΛ αλλά στους χώρους που συμβολίζουν τους φορείς της εξουσίας που ευθύνεται και διαμορφώνει αυτή την πολιτική».

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ