22.6.2017 10:30

Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει τον αγώνα των συμβασιούχων

Η ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Δήμο Χίου  στηρίζει το δίκαιο αγώνα , τον αγώνα που στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα

των υπηρεσιών του Δήμου .

Η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου  αποτελεί «ταφόπλακα» για τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και το εργασιακό τους μέλλον. Aπό κοινού συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και Ελεγκτικό Συνέδριο κρίνουν το δικαίωμα στη δουλειά αντισυνταγματικό!! Η απόφαση είναι σαφής όσο και αν σπέρνουν τον εφησυχασμό διάφορα συμφέροντα. Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Δεσμεύεται μόνο για την καταβολή των δεδουλευμένων, ενώ ουσιαστικά προτείνει στους δημάρχους να προχωρήσουν σε προσλήψεις 2μήνων, απολύοντας τους συναδέλφους συμβασιούχους .
Η Κυβέρνηση έχει την ευθύνη και τον τρόπο να λύσει το θέμα ώστε να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά όλοι οι συμβασιούχοι.. Η απόλυση των συναδέλφων θα οδηγήσει τις υπηρεσίες της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού, του πρασίνου  σε πλήρη αδιέξοδο, σε αδυναμία λειτουργίας , σε ιδιωτικοποιήσεις .

 Απαιτούμε να σταματήσει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία που δεχόμαστε από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια .

Απαιτούμε να σταματήσει το  στημένο παιχνίδι της εξαπάτησης, παγίδευσης και διάσπασης των εργαζομένων. Το δικαίωμα στην δουλειά, στη ζωή δεν το παζαρεύουμε.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση τώρα ως μόνη λύση να φέρει στη Βουλή  νομοθετική ρύθμιση για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου:

• Των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες Καθαριότητας.

• Των εργαζομένων που προσλήφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του Α.Σ.Ε.Π.

• Των εργαζομένων στα Κοινωνικά Προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», Κ.Η.Φ.Η., Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α., κ.λπ.

• Των εργαζομένων που απασχολούνται με προγράμματα Ε.Σ.Π.Α. στους Παιδικούς Σταθμούς

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ!!!!!!

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ