6.6.2017 19:07

Χρ. Καλογήρου: «Η ένταξη έργων είναι αποτέλεσμα των ώριμων μελετών»

ΑΝΤΑΠΑΝΤΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΒΟΥΡΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Το γάντι που πέταξε με δηλώσεις του ο Μανώλης Βουρνούς για υποχρηματοδότηση της Χίου σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας, σήκωσε η Περιφερειάρχης Χρ. Καλογήρου.

Σε δημόσια απάντησή της προς το Δήμαρχο σημειώνει ότι το ζήτημα της χρηματοδότησης, είναι αποτέλεσμα της ύπαρξης ώριμων μελετών, υπονοώντας εμμέσως ότι ο Δήμος διαμαρτύρεται άδικα. Μάλιστα φέρνει ως παράδειγμα τα θέματα παιδείας λέγοντας ότι η Δημοτική Αρχή Χίου δεν είχε καμία ώριμη μελέτη για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Αναλυτικά η επιστολή της Χρ. Καλογήρου:

«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Έλαβα και διάβασα με προσοχή την επιστολή σας, που αναφέρεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Οι αποφάσεις που συνδέονται με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είναι αποτέλεσμα της αξιολόγησης των αναγκών κάθε περιοχής, αλλά και της ετοιμότητας και της ωριμότητας των έργων.

Ως Περιφερειακή Αρχή, όπως γνωρίζετε, λειτουργούμε πάντοτε σε στενή συνεργασία με την πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση, καθώς και με το σύνολο των τοπικών φορέων.

Κοινός στόχος όλων μας είναι να αντιμετωπιστούν και να καλυφθούν, κατά το δυνατό, οι βασικές ανάγκες κάθε νησιού και να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα. 

Αυτή είναι η φιλοσοφία που μας οδηγεί, μια φιλοσοφία συνεννόησης και συνεργασίας.

Στο ενημερωτικό σημείωμα του Γενικού Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού- Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Γιώργου Σπανέλλη  που σας επισυνάπτω, παρατίθενται αναλυτικά δεδομένα και στοιχεία που αφορούν τους εθνικούς πόρους. Ειδικότερα, ως προς τα έργα που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος, υπογραμμίζω ότι οι κανόνες ένταξης αποκλειστικά συνδέονται με την ωριμότητα του έργου και την υποβολή πρότασης από τον αρμόδιο φορέα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο Δήμος Χίου δεν υπέβαλε καμία πρόταση προς ένταξη ως αρμόδιος φορέας, στη σχετική πρόσκληση για έργα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να μην έχει ενταχθεί κανένα νέο έργο, εκτός από το Ανδρεάδειο Γυμνάσιο Βροντάδου, που είναι συνεχιζόμενο έργο από το προηγούμενο ΕΣΠΑ. Είναι γνωστό, συμπληρώνεται, ότι σας έχει εκχωρηθεί από τους πόρους της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης το 44,74%, που η απορρόφησή του τελεί υπό την ευθύνη σας.

Όπως εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί συνεπώς κ. Δήμαρχε, δεν νοείται θέση που θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι πρόκειται περί άνισης κατανομής πόρων. Και μάλιστα ηθελημένης. Ούτε θα μπορούσε ποτέ να εννοηθεί».  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ