22.4.2019 11:20

Για ποια τουριστική ανάπτυξη μιλάμε; Αναρωτιέται η ΛΑΣ Δήμου Χίου

Ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες και όχι με βάση την κερδοφορία επιθυμεί για το νησί μας η Λαϊκή Συσπείρωση.

Στην παρέμβασή τους αναφέρουν:

«Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Χίου, τόσο στο Δήμο Χίου, αλλά και στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου  και πανελλαδικά, στηρίζει μια ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες του τόπου και της εποχής και όχι με βάση την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που στηρίζουν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις με τις πρόθυμες σε αυτούς δημοτικές αρχές, που περιορίζουν την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και ενδιαφέρονται μόνο για το πώς θα λειτουργήσουν ως πλασιέ των touroperators και του allinclusive τουρισμού, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στον κοινωνικό ιστό και στους εργαζόμενους.

 Από αυτή τη θέση, στηρίζουμε το δικαίωμα της λαϊκής οικογένειας στις διακοπές και στον τουρισμό και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά όλο το χρόνο. Μια τέτοια δυνατότητα να επισκέπτονται το νησί μας εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, απ’ όλη τη χώρα, όλους τους μήνες του χρόνου, θα είναι σε όφελος όλων όσων ζουν από τον τουρισμό στο νησί μας, σε αντίθεση με το μαζικό τουρισμό των τουριστικών πακέτων και των κρουαζιερόπλοιων, από τα οποία επωφελούνται ελάχιστοι.

Ταυτόχρονα στηρίζουμε τον τουρισμό για όλους εκείνους τους κατοίκους του εξωτερικού που έρχονται να δουν και να απολαύσουν τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμά μας και να περιηγηθούν στα μνημεία μας, γενόμενοι οι ίδιοι πρεσβευτές του νησιού μας.

Είμαστε υπέρ της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης που θα στηρίζεται στις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις και στο μέτρο ανθρώπου και φύσης. Αυτές τις μέρες στο νησί, για να φέρουμε ένα παράδειγμα, στη Βολισσό, είναι σε εξέλιξη πεζοπορικός και λογοτεχνικός τουρισμός. Περίπου 50 άνθρωποι θα μείνουν εκεί, 150 διανυκτερεύσεις και ό,τι άλλο σημαίνει για την τοπική οικονομία. Εδώ η δημοτική αρχή συνεπικουρούμενη από όλους τρέχει να πληρώνει διαφημίσεις στην Ολλανδία-15000 ευρώ- για να φέρουν, αν φέρουν, τουρίστες σε συγκεκριμένη αλυσίδα ξενοδοχείων.

Θεωρούμε βασικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού:

  • Τη μείωση των τιμών στα αεροπορικά και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια όχι μόνο των επιβατών, αλλά και των αυτοκινήτων και των μεταφορών εμπορευμάτων. Την καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού όλο το χρόνο, με την κεντρική Ελλάδα και τα άλλα νησιά, την επαναφορά της σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη, επίσης όλο το χρόνο. Τη δρομολόγηση σύγχρονων πλοίων σε όλες τις γραμμές. Στοχεύουμε στο Δημόσιο Φορέα Συγκοινωνιών.
  • Την επίλυση του υδρευτικού προβλήματος του νησιού με την αποπεράτωση του φράγματος, της «Κόρης Γεφύρι» και κατασκευή μικρών φραγμάτων μετά από σχετικές μελέτες, με στόχο την επάρκεια σε πόσιμο νερό για όλους τους κατοίκους του νησιού αλλά και για τους επισκέπτες καθώς και την κατασκευή βιολογικών καθαρισμών στις περιοχές που χρειάζεται, π.χ.Βολισσός.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ