13.1.2022 14:02

Γ. Παπαδόπουλος: «Το 80% των αιτημάτων στον Περιφερειακό Συμπαραστάτη έχει ικανοποιηθεί» (ΒΙΝΤΕΟ)

Οδηγίες για την επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος- Τρία με τέσσερα ευάλωτα νοικοκυριά ετησίως δεν έχουν ρεύμα

Στα πεπραγμένα αλλά και στο είδος των αιτημάτων που καλείται να ικανοποιήσει αναφέρθηκε ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη, Γ. Παπαδόπουλος με αφορμή την συμπλήρωση δύο και, πλέον ετών από την ενεργοποίηση του συγκεκριμένου θεσμού στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. 

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο ο θεσμός ανταποκρίθηκε σε συνολικά 10 αιτήματα πολιτών εκ των οποίων 4 απασχόλησαν Χιώτες πολίτες. Παράλληλα ήρθαν σε επικοινωνία με τον Συμπαραστάτη 76 πολίτες εκ των οποίων οι 47 συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους του θεσμού.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στα είδη των αιτημάτων που κατατίθενται, τα οποία κάποιες φορές δεν άπτονται των υπηρεσιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Ωστόσο, στόχος του θεσμού όπως δήλωσε είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών με την συνεργασία άλλων φορέων και υπηρεσιών.

«Ευτυχώς το 80% των αιτημάτων έχει ικανοποιηθεί. Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι αδύνατο να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα ωστόσο στην συντριπτική πλειοψηφία έχουν ικανοποιηθεί».

Τα αιτήματα που απασχολούν τους πολίτες σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο ήταν τεχνικής, οικονομικής και υγειονομικής φύσεως.

Ένα αίτημα αρκετών πολιτών αυτό το διάστημα αφορά την επανασύνδεση ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά. Ο κ. Παπαδόπουλους ανέφερε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα άπτεται των αρμοδιοτήτων των προνοιακών Υπηρεσιών των Δήμων της χώρας και του ΔΕΔΔΗΕ.

Έτσι κάλεσε τους πολίτες που καλούνται να επαναφέρουν την σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος να απευθυνθούν στην Προνοιακή Υπηρεσία των Δήμων που κατοικούν και στους Δημοτικούς Συμπαραστάτες όπου υπάρχουν.

Τα Υπουργεία Οικονομικών και Ενέργειας καλύπτουν τη δαπάνη για την εξόφληση και το ρεύμα επανασυνδέεται, ασφαλώς κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις. Κατ' ουσίαν το Κράτος (η Πολιτεία) καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και τα ευάλωτα νοικοκυριά. 

Τέλος, ο ίδιος ερωτώμενος για τον αριθμό των ευάλωτων οικονομικά νοικοκυριών που λόγω ανεξόφλητων ποσών δε διαθέτουν ρεύμα απάντησε ότι ετησίως ανέρχονται στα 3-4 περιστατικά:

«Από πρότερη εμπειρία που είχα ως Αντιδήμαρχος Πρόνοιας του Δήμου στην προηγούμενη θητεία μπορώ να σας πω ότι κάθε χρόνο είχαμε 3-4 περιστατικά».

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ