26.7.2017 11:33

Φτωχότεροι χωρίς τον Μπουμπάρη...

Ένας από τους πλέον αγαπητούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες που πέρασαν από τον τόπο, ο Γιάννης Μπουμπάρης, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 88 ετών.

Επί τρεις τετραετίες δήμαρχος του νησιού, υποψήφιος νομάρχης και στυλοβάτης της αυτοδιοίκησης στον τόπο, ο Γιάννης Μπουμπάρης αφήνει πίσω του πλούσιο έργο και προσφορά στο νησί που αγάπησε.

Από το 1981 έως το 1994 υπηρέτησε ως δήμαρχος της πόλης. Υλοποίησε κατά τη θητεία του πολλά έργα, με κυριότερο ίσως την Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού στο αεροδρόμιο.

Ο Γιάννης Μπουμπάρης τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί από τα δημόσια πράγματα, ωστόσο παρακολουθούσε τα πάντα από τον τοπικό τύπο και παρενέβαινε όπου θεωρούσε χρήσιμο.

Για την συνολική προσφορά του στον τόπο είχε βραβευθεί με το μετάλλιο της πόλης της Χίου το 2003 σε ειδική εκδήλωση. 

«Ήταν αυτός που έχτισε τον Δήμο…»

«Ο Γιάννης Μπουμπάρης ήταν ο άνθρωπος που έστησε τον Δήμο. Πήρε έναν γραφειοκρατικό Δήμο που εξέδιδε μόνο πιστοποιητικά κάνοντάς τον έναν πολυλειτουργικό Δήμο. Ήταν οραματιστής και τίμιος. Αποτέλεσε τον μέντορα πολλών ατόμων στην αυτοδιοίκηση. Ήταν πάνω από όλα ηθικό στοιχείο που δύσκολα θα το βρούμε ξανά στις μέρες μας. Θέλω να σημειώσω και το εξής. Ήταν ο πρώτος Δήμαρχος που ήθελε τους πτυχιούχους στον Δήμο. Τους ήθελε για να εξελίξουν τον Δήμο Χίου και να δημιουργήσουν. Ακόμα όμως και όταν ένας πολίτης του έκανε παράπονα για έναν υπάλληλο, μπροστά τον πολίτη στήριζε τον υπάλληλό του και μετά όταν έμεναν οι δυο τους γινόταν ο χαμός. Τέτοιο αυτοδιοικητικό άρχοντα δύσκολα θα ξαναβρούμε», ανέφερε η Λίτσα Λύκου. 

"Πρότυπο για τους νεότερους η προσφορά του Γ. Μπουμπάρη"

"Με αισθήματα σεβασμού αλλά και βαθιάς θλίψης η Χίος αποχαιρετά τον επί 12ετία Δήμαρχό της Γιάννη Μπουμπάρη.

Ο Γιάννης Μπουμπάρης υπήρξε πρωτεργάτης της Αυτοδιοίκησης, έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στη σύγχρονη λειτουργία του Δήμου Χίου, υπηρέτησε τα κοινά με εντιμότητα και ήθος. Η προσωπική του προσφορά στην Αυτοδιοίκηση υπήρξε πάντοτε ανιδιοτελής και αποτελεί πρότυπο για τους νεώτερους.

Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή και βαθιά μου συλλυπητήρια", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Στ. Κάρμαντζης.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ