Αυτοδιοίκηση

13/1/18 14:56

τελ. ενημ.: 20/2/18 19:06

Εξεράγησαν κι οι ιερείς απ’ το θεσμικό εκφυλισμό

Σταγόνα στο ποτήρι αποτέλεσε μέχρι και για τους ιερείς του νησιού όσα συνέβησαν χθες βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου. Με ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Κληρικών Χίου συντάσσεται με τον αγώνα των Χαλκούσων και υπογραμμίζει ότι η αντιμετώπιση του προσφυγικού «δεν μπορεί να ισοπεδώνει τις τοπικές κοινωνίες μιας παραμεθορίου ακριτικής περιοχής».

Πριν λίγο αντιπροσωπεία των ιερέων του νησιού μας με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Νεκτάριο Επιτροπάκη βρέθηκε επί τόπου στο μπλόκο της ΒΙΑΛ εκδηλώνοντας κι εκείνοι τη συμπαράσταση τους στον αγώνα των Χαλκούσων.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η έμμεση αλλά σαφή αναφορά τους στην χθεσινοβραδινή παρωδία ψηφοφορίας στο Δημοτικό Συμβούλιο,  ζητώντας να μην εκφυλίζεται η δημοκρατία με τις δράσεις των οργάνων που πρέπει να την υπηρετούν.

Η ανακοίνωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών δια του παρόντος εκφράζει τη συμπαράστασή του προς τους χειμαζόμενους κατοίκους του Χαλκείου και της γύρω περιοχής, στων οποίων τις πλάτες φορτώθηκε βάρος δυσανάλογο με τις αντοχές τους.

Η αντιμετώπιση του «προσφυγικού-μεταναστευτικού» ζητήματος δεν μπορεί να ισοπεδώνει τις τοπικές κοινωνίες μιας παραμεθορίου ακριτικής περιοχής.

Δεν αποτελούν χαρακτηριστικά δημοκρατικής συμπεριφοράς η άσκηση βίας, ο χλευασμός, οι απειλές, η απόπειρα εκμαυλισμού συνειδήσεων με παροχές και υποσχέσεις.

Δεν αποτελεί δείγμα ικανότητας επίλυσης του προβλήματος η μέχρι τώρα λειτουργία των όποιων δομών εμπνεύσθηκαν οι κρατούντες. Και φυσικά η Χίος, που γνωρίζει από προσφυγιά δεν πρέπει να γίνει κολαστήριο και φυλακή ψυχών, απελπισμένων ανθρώπων που έπεσαν στα χέρια, αφενός των σύγχρονων πολεμοκάπηλων και δικτατόρων που τους ξερίζωσαν από τις πατρίδες τους, των σύγχρονων δουλεμπόρων που τους απομυζούν πουλώντας τους όνειρα και αφετέρου άλλων εκμεταλλευτών στους τόπους, όπου απαγκιάζουν, και βέβαια εκείνους που εργολαβικά αναλαμβάνουν τις ζωές τους, όταν γλυτώσουν από όλους τους άλλους.

Ως Κληρικοί της Αγιοτόκου, Μαρτυρικής, Ακριτικής και Μυροβόλου Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών, οι οποίοι ουδέποτε κάναμε διακρίσεις ανάμεσα σε ανθρώπους, απευθύνουμε εντονότατη διαμαρτυρία προς κάθε υπεύθυνο και κρατούντα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το νησί μας.

Ζητάμε να μην απαξιώνονται οι μόνιμοι κάτοικοι της Χίου, να μην εκφυλίζεται η δημοκρατία με τις δράσεις των οργάνων που πρέπει να την υπηρετούν και να μην βουλιάζει η ανθρωπιά της χριστιανικής Ευρώπης στο βόρβορο της δυσφήμησης της Χίου και των άλλων νησιών και στα λασπόνερα των υποτιθέμενων δομών φιλοξενίας των «προσφύγων-μεταναστών», των οποίων ως προοπτική παρουσιάζεται η εξέλιξή τους σε αποθήκες ανθρώπινων ψυχών.

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση