8.1.2018 17:51

«Εξαιρέστε το Βόρειο Αιγαίο από τον φόρο διαμονής»

Την εξαίρεση των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από την επιβολή φόρου διαμονής στα τουριστικά καταλύματα ζητά με επιστολή της από την Υφυπουργό Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου η Περιφερειάρχης Χρ. Καλογήρου.

Στην επιστολή της η Περιφερειάρχης συνδέει την επιβολή φόρου με τις ήδη γνωστές επιπτώσεις του μεταναστευτικού στον τομέα του τουρισμού.

«Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος τα έσοδα του τομέα του τουρισμού στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανέρχονται μόλις στο 1% των αντίστοιχων συνολικών εσόδων της χώρας», σημειώνει η κα. Καλογήρου, κάτι που σημαίνει ότι η Κυβέρνηση θα εισπράξει λιγότερο από 740.000 ευρώ από το σύνολο των νησιών.

«Κατά συνέπεια ο οριζόντιος, μη αναλογικός Φόρος Διαμονής δημιουργεί μεγαλύτερες ποσοστιαίες επιβαρύνσεις με συνακόλουθη επίπτωση στη δημιουργία δυσμενών συνθηκών ανταγωνιστικότητας και τελικά  να τίθεται ακόμα και θέμα βιωσιμότητας.

Εκτιμούμε λοιπόν, ότι ο Φόρος Διαμονής, ενώ έχει περιορισμένο δημοσιονομικό όφελος, θα επιφέρει δυσβάστακτες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις σε μία εποχή τις δυσκολίες της οποίας ουδείς δικαιούται  να μη αναγνωρίζει.

Για το λόγο αυτό αιτούμεθα την εξαίρεση των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από τον επιβληθέντα από 1-1-2018 Φόρο Διαμονής  και παρακαλούμε για τις δικές σας κατά νόμο ενέργειες», καταλήγει στην επιστολή της.  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ